Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: «Η Τουρκία θα γαυγίσει θα φωνάξει και στο τέλος θα σωπάσει»


Ο Αρχιεπίσκοπος, αναφορικά με την έναρξη των εργασιών για εξόρυξη των εργασιών για εξόρυξη  φυσικού αερίου από την ΑΟΖ της Δημοκρατίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος, εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ενοχλήσει εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων ή και τους ιραηλινούς, οι οποίοι έχουν τον έλεγχο των εργασιών στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ερωτηθείς σχετικά με τις προθέσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, ο Μακαριότατος, χαρακτήρισε τον Έρντογαν έξυπνο άνθρωπο ο οποίος καταλαμβαίνει ότι δε μπορεί να κάνει κάτι για ν΄αποτρέψει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αναφερόμενος στις συνεχείς απειλές ότι η Τουρκία και οι τ/κ θα προχωρήσουν στον καθορισμό ΑΟΖ και θα αρχίσουν και αυτοί εργασίες παρόμοιες με αυτές τις Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή, δίδεται στην πλευρά μας η μεγαλύτερη ευκαιρία για σωστή επίλυση του κυπριακού.
Είπε χαρακτηριστικά ότι όταν οι τ/κ καταλάβουν "που βαρεί το πουτζί τους" τότε και οι ίδιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι προς το συμφέρον τους αυτή η ευλογία που μας έστειλε ο Θεός.
Είναι για το καλό ολόκληρης της Κύπρου, και θα πρέπει να διώξουν τους εποίκους και τα τουρκικά στρατεύματα και συμπορευτούν μαζί μας για τη σωστή επίλυση του κυπριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: