Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ


 
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Μοναχού

            Ο άνθρωπος που εκκλησιάζεται και κοινωνεί, φεύγει από τον Ιερό Ναό καινούργιος άνθρωπος. Έγινε αληθινά χριστοφόρος και μεταφέρει στον κόσμο την ειρήνη του Θεού.
            Η παρουσία του ανθρώπου είναι μια πρόσκληση προς κάθε αδελφό να προσέλθει στον Οίκο του Κυρίου , διότι το πνευματικό κάλλος του λειτουργημένου ελκύει και τον πλέον αδιάφορο.
            Όμως η Θ. Λειτουργία μας βοηθά να συνεχίσουμε όταν φεύγουμε από τον Ι .Ναό. Για να διατηρήσουμε πάντοτε την ευλάβεια που λάβαμε με τον εκκλησιασμό ο Άγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης μας προτρέπει να τρέχουμε συχνά στον Οίκο του Κυρίου και ν ’ανακαινίζουμε με νέες διδασκαλίες  την προθυμία στα καλά, φωτίζοντας τον νους μας με τις θείες γνώσεις και θερμαίνοντας τη θέληση και την καρδιά μας με την αγάπη των εντολών του Κυρίου. Διότι καθώς το ρούχο όταν πλένεται συχνά δεν λερώνει και το φυτό όταν ποτίζεται δεν ξηραίνεται, έτσι και ο χριστιανός όσο συχνά πηγαίνει στην Εκκλησία και πλένεται και ποτίζεται με τα νάματα της θείας διδασκαλίας, φυλάσσεται καθαρός και ούτε μολύνεται ούτε ξηραίνεται ο καρπός της αρετής του και ευλάβειας, αλλά μάλλον αυξάνει ημέρα με τη μέρα και κάνει καρπούς  άξιους για την αποθήκη της Βασιλείας του Θεού.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: