Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΑΣ ΚΑΘΡΕΠΤΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ



             Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για το μη θεμιτό των κοινωνικών παραγόντων και βουλευτών, που κατεχόμενοι από πνεύμα πλεονεξίας, αδικίας, κακοδιαχείρισης, αφαίμαξης και κατασπατάλησης του ιερού δημοσίου χρήματος, οδήγησαν την πατρίδα μας σε μια βαθειά οικονομική κρίση. Δυστυχώς , όμως, την «πληρώνει» ο μεροκαματιάρης και αγωνιστής της ζωής ελληνικός λαός.
            Τους θυμίζουμε δύο σπουδαίους άνδρες της νεοελληνικής μας ιστορίας, που τους διέκρινε όχι μόνο αγάπη προς την πάσχουσα πατρίδα, αλλά και ασυνήθης διορατικότητα και αφιλοχρηματία.
            Ο ένας ήταν ο Δημ. Υψηλάντης, που σφράγισε τον αγώνα της ανεξαρτησίας της Ελλάδος, τον οποίο είχε αρχίσει ο αδελφός του Αλέξανδρος στις 21-2-1821.Αμφότεροι θυσίασαν τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας  τους ( ηγεμονικά αξιώματα, τίτλους ,οικογένεια, μεγάλη περιουσία, καλή και ευχάριστη ζωή που μπορούσαν να ζήσουν), ακόμη και την ίδια τους την ζωή.
            Είναι χαρακτηριστικό πως ο Δ. Υψηλάντης διαπίστωνε από τότε ότι: « δύο είναι οι θανάσιμες απειλές για τους Έλληνες, τα εξωτερικά δάνεια και ι εμφύλιοι σπαραγμοί»! Και τα δύο τα ζούμε δυστυχώς στις μέρες μας.
            Και ο κόμης Ιωάννης Καποδίστριας, ( βαθειά θρησκευόμενος), πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος που αναγεννάτο τότε εκ της τέφρας, απευθυνόμενος προς την Δ΄ Εθνοσυνέλευση του Άργους έλεγε:
            « Ελπίζω ότι όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ’ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματος των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ’ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν  της».
            « Εφ’ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματα μου αρκούν δια να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι του οβολού τα δημόσια χρήμα τα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν» .
            « Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω» και εφάρμοσε το!

            ( περ. « ΜΑΧΗΤΗΣ» Σύρου)  
. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: