Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εξελέγει Ο Αρχιμ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΩΚΑΣ




          
 Η σεπτή Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας σε έκτακτη συνεδρία της εξέλεξε με ευρεία πλειοψηφία τον Αρχιμ. Γεράσιμο Φωκά, πρωτοσύγκελο μέχρι τώρα της Ι. Μητροπόλεως, ως Μητροπολίτη της χηρεύουσας Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.
           Το άγιον Πνεύμα έπνευσε ευνοϊκά επί την ιερά νήσο του Οσίου πατρός ημών Γερασίμου και μας χάρισε πλούσια την ευλογία του, αφού σε μικρό χρονικό διάστημα μας ανέδειξε δύο άξιους ιεράρχες. Τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Κερνίτσης κ. κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟ και τον σημερινό αγαπητό αδελφό συμπρεσβύτερο π. Γεράσιμο Φωκά ως Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.
Η εκλογή του Αρχιμ. Γερασίμου μας χαροποίησε και γέμισε την καρδιά μας με αισθήματα ανείπωτης χαράς. Ο εκλεγείς Αργοστολιώτης και συμπατριώτης  Μητροπολίτης π. Γεράσιμος, γνωστός από τα παιδικά χρόνια και στη δική μου ταπεινότητα, έδειχνε ένας ευλογημένος άνθρωπος του Θεού προικισμένος με μια ασυνήθιστη έμφυτη ευλάβεια και θεοσέβεια, με εκκλησιαστικό φρόνημα και σταθερή πορεία, και μάλιστα εν μέσω πολλών εμποδίων και πειρασμών, που με υπομονή και καρτερία ο Θεός οδήγησε τα βήματά του στη μάνδρα της Εκκλησίας   με ολοκληρωτική αφιέρωση στο Χριστό και την Εκκλησία.
          Η έξωθεν καλή μαρτυρία, η γενική αποδοχή από το λαό του νησιού μας, η ανιδιοτελής προσφορά του, η έντιμη εκκλησιαστική του διακονία και η ακατάγνωστη βιωτή του εκτιμήθηκε από την στρατευόμενη Εκκλησία του Χριστού και με την καθολική απαίτηση του λαού των Κεφαλλήνων ανήλθε στο ύπατο αξίωμα της ιερωσύνης, αυτό του  Αρχιερέως.
          Εμείς ευχόμαστε στο νέο Μητροπολίτη της πατρώας γης, η χάρη του Αγίου Πνεύματος να τον στηρίζει για να γίνει ένας γνήσιος τύπος και υπογραμμός των πιστών, ν’ ανυψώσει και ν’ αναζωογονήσει το εκκλησιαστικό και πνευματικό φρόνημα του λογικού ποιμνίου του και να το  οδηγεί εις νομάς σωτηρίους.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ του Σεβαμιωτάτου και θεοπροβλήτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας πολλά τα έτη.

Άξιος.

Με αδελφικούς ασπασμούς και προσκυνήματα

Πρωτοπρεσβύτερος
Γερασιμάγγελος Στανίτσας

                                               

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα άξιος να είναι!
Χαίρεται όλη η Κεφαλληνία!
άνθρωπος άξιος,πνευματικός και με ήθος.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο καινούργιος Δεσπότης.
Να ζήσει χίλια χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Άξιος να είναι και να του δίνει ο Θεός μακροημέρευση ώστε να διακονεί την ποίμνη της Ιεράς νήσου της Κεφαλληνίας.
Τις πρεσβείες του Αγίου Γερασίμου να έχει.