Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΠΑΤΡΩΝ , πρωτ. Ευαγγέλου Πριγκιπάκη, Δρ. Θεολογίας

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΠΑΤΡΩΝ

Πρωτ. Ευαγγέλου Πριγκιπάκη, Δρ. Θεολογίας

          Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση λάβαμε το προσφάτως εκδοθέν πόνημα με τον τίτλον « Επισκοπή Πατρών», του ταπεινού και ευλαβέστατου συμπρεσβυτέρου π. Ευαγγέλου Πριγκιπάκη.
          Ο π. Ευάγγελος χαρισματικός κληρικός αξιοποιεί και διαθέτει τα χαρίσματα του στην διακονία της Εκκλησίας, δείχνοντας το γνήσιο εκκλησιαστικό του φρόνημα. Εργάζεται άοκνα και σιωπηρά, αλλά ουσιαστικά και παραγωγικά στον αμπελώνα της Εκκλησίας ως εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων Πατρών, αλλά και ως θεολόγος καθηγητής στη Μ. Εκπαίδευση.
          Περιποιεί ιδιαίτερη τιμή και καύχημα του τοπικού εφημεριακού μας κλήρου ,όταν περιλαμβάνει στο σώμα του πνευματικό ανάστημα της εμβέλειας του π. Ευαγγέλου.
          Το θέμα που διαπραγματεύεται έχει σχέση με την Επισκποπή των Πατρών και μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την εκκλησιαστική πορεία και ζωή της Επισκοπής των Πατρών από το Β΄ ήμισυ του 1ου αι. μ.Χ. μέχρι το Α΄ήμισυ του8ου αι. . Χ. Αποτελεί δε συμβολή όπως και ίδιος τονίζει, στην ιστορία της πρώτης περιόδου της τοπικής Εκκλησίας μας, και φωτίζει πολλές πλευρές αυτής της περιόδου, κάτι που φαίνεται και από την  πληθωρική βιβλιογραφία που χρησιμοποίησε για την αρτιότητα της εργασίας του.
          Εμείς βέβαια δεν είμαστε κριτικοί και αρμόδιοι να αποτιμήσουμε την εργασία του, απλώς νοιώθουμε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για τον κόπο που κατέβαλε για την προσφορά του έργου αυτού υπηρετώντας την τοπική εκκλησιαστική μας ιστορία, αλλά και για την τιμή που μας έκανε αφιερώνοντας μας την αγάπη του.
          Τον ευχαριστούμε και του ευχόμεθα να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να προσφέρει από το περίσσευμα του δυναμισμού του και να μας δίνει χαρά , γιατί στην ιερατική μας οικογένεια υπάρχουν τέτοιοι άξιοι κατά πάντα κληρικοί.

          Πρωτ. Γ. Σταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: