Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Ήλθαν τα ιερά λείψανα των Αγίων Φανέντων στην Πάτρα

Με ιδιαίτερη ευλάβεια οι πιστοί των Πατρών υποδέχθηκαν τα ιερά λείψανα των Αγίων εν Σάμη Φανέντων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος.

Ο π.Γεώργιος Αντζουλάτος μετέφερε την λειψανοθήκη και την παρέδωσε στον προϊστάμενο του Ι.Ναού, ο οποίος με την σειρά του την απέθεσε στο μέσον προς προσκύνηση.

Ετελέσθη Ιερά Παράκληση υπό των φιλακολούθων ψαλτών μας και του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Χρυσάνθου Στελλάτου. Παρέστη επίσης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο οποίος, αν και ετέλεσε την ακολουθία του εσπερινού στον Άγιο Αθανάσιο, κατάφερε και ήλθε και στον Ι.Ναό μας μην αντιστεκόμενος στην ευλάβειά του προς τα ιερά λείψανα.

Τα ιερά λείψανα παραμένουν σήμερα το βράδυ στον Ι.Ναό και αύριο, μετά την Θ.Λειτουργία, θα μεταφερθούν με πολεμικό πλοίο στην Κεφαλληνία.

















5 σχόλια:

St. Panteleimon & St. Paraskevi Church είπε...

Βοήθειά μας οι Άγιοι Φανέντες. ΑΞΙΟΣ ο λειτουργός του Υψίστου Πρωτοπρ. Γεώργιος Αντζουλάτος για την επιμονή και υπομονή του όλα αυτά τα χρόνια της έρευνας και μελέτης, την οποία οι Άγιοι ευλόγησαν τελικά και οι Ρ/Καθολικοί ευνόησαν.

Ανώνυμος είπε...

σας ευχαριστουμε Πατερ Γερασιμάγγελε για τον αγώνα που κάνατε ωστε να έλθουν τα λείψανα στην Αγ. μας Βαρβάρα...
Μεγάλη ευλογία.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όσους προσπάθησαν να βρεθούν τα λείψανα των αγίων Φανέντων.Καταπληκτική δουλειά.Και μπράβο και στην ι.ν.Α.Βαρβάρας που τα έφερε στην Πάτρα

Ανώνυμος είπε...

Την Κυριακή 3 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας π. Ιωάννης Σπιτέρης βρέθηκε στη Σάμη Κεφαλληνίας όπου έλαβε μέρος στην πανηγυρική υποδοχή των Λειψάνων των Αγίων Φανέντων στο νησί. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο μας δελτίο, με τη μεσολάβηση του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου μας, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την επανακομιδή στη γενέτειρά τους, μέρους των Λειψάνων των εν Κεφαλληνία ερημιτών και Ομολογητών Αγίων Φανέντων, Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, στρατιωτικών Αγίων του 4ου αιώνα οι οποίοι έζησαν ασκητικά στη Σάμη, υπηρετώντας τον Αυτοκράτορα Κωνστάντιο (337 – 361). Προσκεκλημένος ο Επίσκοπός μας του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα και συνοδευόμενος από τον Εφημέριο Αργοστολίου π. Κριστιάν Βέρες και μελών της κοινότητας, έλαβε μέρος στην πανηγυρική υποδοχή των ιερών Λειψάνων στην οποία συμμετείχε ο Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου κ.κ. Δωρόθεος, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και πλήθους κλήρου και λαού και υπέγραψε το επίσημο πρακτικό παράδοσης αυτών στην αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος π. Ιωάννης εκπροσωπώντας τη Σύνοδο της Ελληνικής Καθολικής Ιεραρχίας αλλά και τον Εκλαμπρότατο Καρδινάλιο και Πατριάρχη της Βενετίας Άγγελο Σκόλα, η αντιπροσωπεία του οποίου δεν κατέστη δυνατό να παραστεί, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των ιερών λειψάνων της πρωτοχριστιανικής μας παράδοσης και στο σύνδεσμο που δημιουργούν μεταξύ των πιστών των δύο αδελφών ομολογιών στο νησί της Κεφαλονιάς και στη χώρα μας γενικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε παρακαλώ να αναφέρετε σε ποίο ναό είναι τα λείψανα των αγίων στην Κεφαλλονία. Θα πάω σε λίγες βδομάδες και θα ήθελα να πάω να τα προσκυνήσω