Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Καθαιρέθηκε ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής κ.Παντελεήμων


Καθαίρεσις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009, σε Συνεδρία το Πρωτοβάθμιο δι’ Αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο, συγκροτούμενο εκ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών : Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου, ως Προέδρου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικοδήμου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, Αργολίδος κ. Ιακώβου, Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, Φωκίδος κ. Αθηναγόρου, Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, Άρτης κ. Ιγνατίου, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, εις αντικατάσταση του κωλυομένου να παραστεί Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Νικηφόρου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, κατόπιν του υπ’ αριθμ. 1857/6.5.2009 εγγράφου του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δια του οποίου διαβίβασε στην Ιερά Σύνοδο την υπ’ αριθμ. 778/2009 αμετάκλητη απόφαση του Στ´ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, επί της υποθέσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 160 του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ Αυτών διαδικασίας».Το Πρωτοβάθμιο δι’ Αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο, εφαρμόζοντας το ως άνω άρθρο του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ Αυτών διαδικασίας», υπέβαλε αυτόν εις Καθαίρεσιν και επαναφορά στην τάξιν των Μοναχών.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ λυπηρο αυτο.
Μακαρι να μην ξανα συμβει αυτο στην εκκλησια μας.

Εχέφρων είπε...

Δυστυχώς τέτοια πράγματα συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν στον χώρο της Εκκλησίας.
Το θέμα είναι :
α)Η διοίκηση της Εκκλησίας να επεμβαίνει άμεσα και καταλυτικά για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη απονομή της δικαιοσύνης.
β) να μην σκανδαλίζεται ο πιστός λαός και να έχει εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού.

Τέλος, το παρήγορον της υποθέσεως είναι ότι, σε αντίθεση με τα σκάνδαλα των πολιτικών που ποτέ δεν διερευνώνται και κυρίως ποτέ δεν καθαιρούνται οι πολιτικοί και ποτέ δεν πηγαίνουν φυλακή, στον χώρο της Εκκλησίας το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο.
Περιμένουμε τα ίδια και από τους πολιτικούς, τους πρώην και τους νυν.

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη στον Χριστόδουλο που ξεκίνησε αυτή την κάθαρση.
Μην ξαχνάμε ότι με δική του πρωτοβουλία ήρθε στο φως η υπόθεση του πρωην Αττικής.
Επιτέλους...

Πιστός Μητροπόλεως Αττικής είπε...

Ο από Ζακύνθου Μητροπολίτης Αττικής κ.Παντελεήμων θα παραμείνει στην συνείδηση όλων των πιστών ως εν ενεργεία κανονικός Μητροπολίτης Αττικής. Είναι διωκόμενος από την σημερινή άρχουσα εκκλησιαστική τάξη διότι υπήρξε εκ των άμεσων συνεργατών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρού ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ του Μεγάλου.
Παντελεήμονος του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Αττικής ημών δε πατρός και ποιμενάρχου πολλά τα έτη!
Ο μαρτυρικός μας Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων θα εξέλθει νικητής διότι έχει την συμπαράσταση του μακαριστού Αγίου ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ του Αθηνών.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Εχέφρων,

Ειναι αδιανοητο να συγκρινεις τους πολιτικους ηγετες με τους εκκλησιαστικους...αλλιμονο μας τοτε...
Επισης να θυμισω σε ολους οτι οι ιδιοι ιεραρχες που σημερα επικυρωσαν την αποφαση του ποινικου δικαστηριου, τον ειχαν αθωωσει νωριτερα σαν εκκλησιαστικο δικαστηριο...Δλδ αναγκαστηκαν σημερα να τον καθαιρεσουν αφου ειχε προηγηθει η καταδικη απο το ποινικο δικαστηριο..αυτη ειναι η καταντια κ η ξεφτιλα της σημερινης επισημης εκκλησιας κ της πλειοψηφιας του σωματος των ιεραρχων..

Εχέφρων είπε...

αγαπητέ ανώνυμε,

το θέμα μας είναι οτι η Εκκλησία δεν εμπόδισε την δικαιοσύνη, ούτε παρενέβη με διάφορα άλλα άνομα μέσα για να πιέσει δικαστικούς να αθωώσουν τον πρώην Αττικής.
Σε αντίθεση βέβαια με τους φίλους σου τους πολιτικούς που , παρ' ότι υπάρχουν αποδείξεις εναντίον τους, καταφέρνουν πάντοτε να ξεφεύγουν. Τώρα μη με ρωτάς πως. Ξέρεις πολύ καλύτερα, αφού τους εμπιστεύεσαι και τους υπερασπίζεσαι.
Βρες μου έστω έναν υπουργό ή βουλευτή που μπήκε φυλακή. Έστω και αν αναγκάστηκαν από την δικαιοσύνη, όπως λες οτι αναγκάστηκε το Συνοδικό Δικαστήριο. Σε παραπέμπω στην τελευταία ψηφοφορία της Βουλής για την υπόθεση Παυλίδη, αλλά και σε παλαιότερες σκάνδαλο Κοσκωτά, σκάνδαλο Χρηματιστηρίου, σκάνδαλα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ομολόγα, καρτέλ γάλακτος, Βατοπαιδίου, Ζήμενς, ΜΑΝ καί άλλα πολλά που έχω ξεχάσει.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ πιστέ μητρόπολης αττικής.Βρίσκεσαι σε πλάνη.όσο πιο γρήγορα συνέλθεις τόσο το καλύτερο για σένα.Ποιός βρίσκεται σε διωγμό;θα μας τρελάνεις εντελώς;;;;;
ελάτε στα συγκαλά σας!βούτηξε όλα τα λεφτά,ακίνητα δις καταθέσεις!ο καημένος.ρε!δεν πάμε καλά!