Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΚΑΘΑΡΟΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΣΙΣ


του ενορίτου μας Νικολάου Βοϊνέσκου


Μακάριο το σώμα σου, Μάρκε, γιατί δεν έπεσε στο βόρβορο των σαρκικών παθών. Μακαρία η ψυχή σου, γιατί δεν μέθυσε από τις αισχρές επιθυμίες και ηδονές. Μακάρια τα μάτια σου, γιατί δεν αντίκρυσαν προκλητικές μορφές. Μακάρια τα αυτιά σου, γιατί δεν μολύνθηκαν με τα τραγούδια των σειρήνων. Μακάρια τα χέρια σου, γιατί δεν ψηλάφισαν κανένα ανθρώπινο μέλος. Μακάρια τα πόδια σου, γιατί δε βάδισαν το δρόμο της αμαρτίας. Ευλόγει η ψυχή μου τον Κύριον και πάντα τα εντός μου το όνομα το άγιον Αυτού. Ευλόγει η ψυχή μου τον Κύριον και μη επιλανθάνου πάσας τας ανταποδόσεις Αυτού.

Αυτά τα υπέροχα λόγια, που αποτελούν ένα ηχηρότατο ράπισμα κατά του πανσεξουαλισμού, είπε ο όσιος Μάρκος ο Αθηναίος λίγο πριν φύγει από αυτόν το μάταιο κόσμο και πορευθεί στην ανεκλάλητη χαρά και δόξα της αιωνίου ζωής. Συ, αδελφέ μου, έχεις διατηρήσει την καθαρότητα της ψυχής και του σώματος; Αν ναι, είσαι ευτυχισμένος. Δόξαζε τον Θεό, που σου δίνει τη χάρι Του και βγαίνεις νικητής σ’ αυτόν το δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα. Μένε πάντοτε άγρυπνος στις επάλξεις του αγώνος και πρόσεχε πολύ, χωρίς να θαρρείς στον εαυτό σου, γιατί είμαστε ευόλισθοι και οι μέρες μας είναι πονηρές. Πρόσεχε, ακόμη, μην κατακρίνεις κάποιον ή κάποια που ξεγελάστηκε από τη γυαλάδα του βορβόρου της ανηθικότητας και κυλίστηκε σ’ αυτόν, διότι ο Θεός θα πάρει από σένα τη χάρι Του και τότε … αλλοίμονό σου.

Αν, όμως, έχασες την ψυχοσωματική σου καθαρότητα, μην απελπίζεσαι. Ο Θεάνθρωπος Κύριος έχυσε το πανάγιο αίμα Του πάνω στο Σταυρό για να χαρίζει την άφεση και την κάθαρση σε καθένα που μετανοεί και εξομολογείται ειλικρινά τις αμαρτίες του. Πήγαινε και συ, αδελφέ μου, σ’ έναν καλό πνευματικό να εξομολογηθείς. Θα νιώσεις τότε μια λυτρωτική ανακούφιση. Παράδεισος ειρήνης και χαράς θα φυτρώσει μέσα στην καρδιά σου, θα γίνεις και συ αληθινά ευτυχισμένος.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστουμε..να βαζετε κι αλλα τετοια περι καθαρότητος ψυχής κι σώματος...
ο δρομος της αγνότητας και της εσω καθαρσης ειναι αρκετα δύσκολος σήμερα αν το περιβαλλον γύρω σου μονο το "ωραιον" του σωματος κοιταζει και πώς να το ντύσει καλά και να το θαυμαζουν οι αλλοι...ιδίως οι γυναίκες που απο τη φύση τους ειναι λατρε του ωραίου...