Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Ο Θεός είναι άδικος ;

 Αγ.Λουκάς Κριμαίας

Όταν ο Θεός μάς δίνει ένα σοβαρό χτύπημα, διά του οποίου μάς ταπεινώνει για να μάς υψώσει αργότερα, εμείς γογγύζουμε κατά του Θεού. Καταλαβαίνετε, όμως, πόσο βαριά αμαρτία είναι ο γογγυσμός κατά του Θεού; Όταν γογγύζουμε κατά του Θεού, αυτόσημαίνει ότι Τον θεωρούμε άδικο, θεωρούμε ότι Αυτός δεν μάς φέρεται σωστά και θα έπρεπε να μάς φερθεί κατά έναν διαφορετικό τρόπο. Όμως δεν είναι βαριά αμαρτία να κατηγορούμε το Θεό για αδικία και να Τον συκοφαντούμε; Βλέπετε, λοιπόν, πόσο βαριά αμαρτία είναι ο γογγυσμός κατά του Θεού. Γι' αυτό «εν φόβω τον της παροικίας υμών χρόνον αναστράφητε» (Α' Πέτρ. 1, 17). Πρέπει να προσέχουμε πολύ τα λάθη και τα εμπόδια στην πορεία μας προς τη Βασιλεία των Ουρανών. Αλλά περισσότερο απ' όλα τα άλλα πρέπει να φοβόμαστε να μην παραβαίνουμε τη μεγάλη εντολή του Χριστού: «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε» (Μτ. 7, 1). Και γογγυσμός κατά του Θεού δεν είναι μόνο κρίση του Θεού αλλά και κατάκρισή Του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο "καλός" Θεούλης βασανίζει κάποιον από μικρό παιδίμε ασθένειες και του στερεί τα πάντα ακόμα και ένα άνθρωπο δικό του , ένα καλό λόγο , ή μια αγκαλιά και εκδήλωση αγάπης απο τους άλλους τότε είναι σαδιστής και τύραννος να λείπουν οι δικαιολογίες. Όταν προγνωρίζεις ότι ο άλλος θα καταλήξει στην κόλαση και τον βασανίζεις και εδώ ε τότε δεν λέγεσαι σαδιστής και άδικος όχι...Και αυτό προέρχεται από άνθρωπο που πέρασε τα παραπάνω και του οποίου η υγεία και η ζωή καταστράφηκε από τότε που έδειξε καλή διάθεση...

Ι. Ν. Αγ.Βαρβάρας-Οσ. Σάββα είπε...

Καταλαβαίνω τον πόνο σου και συμπάσχω. Κανείς δεν θέλει να του έρχονται τέτοιες δυσκολίες και προβλήματ αστην ζωή.
Μη τα βάζεις όμως με τον Θεό.
Και ο ίδιος ο Κύριος, όταν ήλθε στη γη υπέμεινε πολλά με καρτερία.
Ζήτα το έλεος του θεού με πίστη και εκείνος θα βοηθήσει. όχι απαραίτητα όπως θέλεις εσύ, αλλά όπως είναι καλύτερο για σένα.
Καλή υπομονή!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία.....Τα ακούσαμε και αυτό...Ο Θεός είναι δίκαιος....Πλέον τα έχω ακούσει όλα.....Από την τεράστια αγάπη και στοργή για αυτό αφήνει να πεθάνουν 1.000.000 παιδιά κάθε χρόνο στον τρίτο κόσμο από αρρώστιες, για αυτό καταστρέφει τις ζωές και τα όνειρα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων-οι οποίοι υποτίθεται είναι παιδιά του-την ίδια στιγμή που σε κάποια άλλα σκουπίδια τα προσφέρει όλα απλόχερα....Το να αγανακτείς εναντίον του θεού είναι λογική αντίδραση οποιουδήποτε δεν ανέχεται την άνιση μεταχείριση και την αδικία.