Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


Προσκεκλημένος της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας και κατόπιν αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου,
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επεσκέφθη το Άγιον Όρος προκειμένου να προστή της Πανηγύρεως του    Οσίου Σίμωνος του Μυροβλήτου,Κτήτορος της Ιεράς Μονής (9-10 Ιανουαρίου με το νέο ημερολόγιο, 28-29 Δεκεμβρίου με το παλαιό)
και να τελέση την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου και Μοναχού της Ιεράς Μονής Γερβασίου, εκ Πατρών, υιού του Ιερέως π. Ιωάννου Μιχαλοπούλου, Εφημερίου του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Πατρών και την εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού του Ιερού Κελίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρεών, Μιχαήλ.
Στον Σεβασμιώτατο επεφυλάχθη λαμπρά υποδοχή από τον Ηγούμενο και τους Πατέρες και μετά την είσοδο στο Καθολικό ετελέσθη Δοξολογία,στο τέλος της οποίας, ο Ηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ελισσαίος προσεφώνησε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος αντιφώνησε με βαθειά συγκίνηση για την ευλογία από τον Θεό να ευρεθή στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Μονή Σίμωνος Πέτρας, για την Εορτή του Οσίου Σίμωνος.
Ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο και Οικουμενικό Πατριάρχη για την άδεια και ευλογία να ιερουργήση στην Μονή και τον Ηγούμενο και την Αδελφότητα για την πρόσκληση που του απήυθυναν για την συμμετοχή στους Εορτασμούς.
Χθες βράδυ άρχισε η ολονύχτιος Ιερά Αγρυπνία, η οποία διαρκεί μέχρι το πρωί της επομένης ημέρας με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.







Πηγή: www.i-m-patron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: