Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Η συκοφαντία και η ενορχηστρωμένη λασπολογία είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της αλήθειας...


Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε με ιδιαίτερη προσοχή ότι τα πρόσωπα εκείνα που  έστησαν το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου κρίνονται ένοχοι από την ελληνική δικαιοσύνη.

Η συκοφαντία και η ενορχηστρωμένη λασπολογία είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της αλήθειας...

Έτσι λοιπόν σήμερα, μετά την προχθεσινή σύλληψη του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού Σταθμού Alpha, ακολούθησε η καταδίκη του γνωστού δημοσιογράφου, κ. Κώστα Βαξεβάνη, για τα συκοφαντικά του δημοσιεύματα για τη Μονη Βατοπαιδιου και τον ηγούμενο, γέροντα Εφραίμ.
Ένοχο έκρινε, τον δημοσιογράφο,  Κ. Βαξεβάνη, το  Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για σειρά δημοσιευμάτων που προσέβαλαν και συκοφαντούσαν την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και τον καθηγούμενό της αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Η υπ αρ. 6148/6.12.2013 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών  ήταν κόλαφος για τον δημοσιογράφο . Πρώτος ο Κ. Βαξεβάνης είχε ξεκινήσει πόλεμο κατά της Μονής και του ηγούμενού της  από τον τηλεοπτικό σταθμό Αλφα του επιχειρηματία Δ.Κοντομηνά που προσφάτως συνελήφθη.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αγωγή της Μονής Βατοπαιδίου και του Καθηγουμένου της. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχθηκε ότι ο δημοσιογράφος με δημοσιεύματά του στην ιστοσελίδα http://www.koutipandoras.gr και στο εβδομαδιαίο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ προσέβαλε παράνομα και κατασυκοφάντησε την Ιερά Μονή και την προσωπικότητα του Καθηγουμένού της , αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Για τον λόγο αυτό υποχρέωσε τον δημοσιογράφο αφενός να προβεί σε δημοσίευση αποκατάστασης της προσβολής και αφετέρου να καταβάλει στην Ιερά Μονή 10.000 Ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Η Ιερά Μονή με δήλωσή της στο δικαστήριο, τα χρήματα αυτά ,τα έχει ήδη εκχωρήσει στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα συσσίτια αστέγων. Να σημειωθεί ότι ο γέρονταςΕφραίμ δεν είχε αιτηθεί να του καταβληθεί χρηματική αποζημίωση.

Όσον αφορά στην υπόθεση ,το δικαστήριο έκρινε ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα χρησιμοποιήθηκαν εσκεμμένα και κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας από τον δημοσιογράφο. Του αναγνώρισε μάλιστα ότι είχε σκοπό την εξύβριση και την συκοφάντηση της Μονής και του Γέροντος Εφραίμ.

Το δικαστήριο δέχθηκε επίσης ότι ο Κ. Βαξεβάνης με ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματά του ,προσέβαλε το όνομα, την ηθική υπόσταση και τον μοναστικό χαρακτήρα της Ιεράς Μονής αλλά και συμβόλων της χριστιανικής πίστης, όπως την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου.  Αμφισβήτησε δε και περιφρόνησε το πρόσωπο του Γέροντος Εφραίμ, την ηθική και θρησκευτική του συνείδηση και υπόληψη ως μοναχού και ιερωμένου.

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Που είναι τώρα τα ΜΜΕ να δείξουν οτι τελικα το σκανδαλο δεν ηταν σκανδαλο;;;
Εχει γραψει κανεις ειπε κανεις οτι τελικα δικαιωθηκαν ολοι στην Μονη Βατοπεδιου;

Από την άποψη την χριστιανική όμως ο Εφραίμ διωχτηκε και δικαιωθηκε...Πρωτα στα ματια του Θεού.

Ο Άγιος Παΐσιος εξηγεί τι αισθάνεται κάποιος, όταν πεθαίνει

«Γέροντα, όταν πεθάνει ο άνθρωπος, συναισθάνεται αμέσως σε τι κατάσταση βρίσκεται;»  Ναι, συνέρχεται και λέει «τι έκανα;», αλλά «φαϊν...