Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος: "Μας σπάσαν της ψυχής τα φτερά..."




Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Ιωακείμ, Ηγουμένου της Μονής των Νοτενών, στην Πάτρα. Παραμονή της εορτής, 2 Ιουλίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών, στην Μονή που ασκήτευσε ο Όσιος. Η Ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωακείμ του Νέου, εντός του οποίου βρίσκεται το ασκητήριο του Οσίου. Ανήμερα της εορτής, 3 Ιουλίου, ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωακείμ στην έξω Αγυιά Πατρών.   Και τις δύο ημέρες ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον σύγχρονο Όσιο Ιωακείμ, λέγοντας πως είναι καύχημα για την Μητρόπολή μας ο σύγχρονος αυτός Όσιος. 
Ίδιαιτέρως αναφέρθηκε στις άοκνες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για την ανάδειξη και την προβολή του Οσίου. 
Σχολιάζοντας την σύγχρονη επικαιρότητα ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε πως ο λαός και η χώρα μας ζουν τραγικές στιγμές, αλλά το παρήγορο είναι πως ο λαός μας δείχνει ψυχραιμία, εν αναμονή των εξελίξεων.
Μας σπάσαν της ψυχής τα φτερά. Μας γέλασαν φοβερά... είπε φανερά συγκινημένος ο Θεοφιλέστατος, δίνονται μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μας κορόιδεψαν όλοι. Μόνο ο Χριστός, η Εσταυρωμένη αγάπη, στέκεται δίπλα μας κάθε δύσκολη στιγμή, ακούει κάθε τί που θα του ζητήσουμε με πίστη και σπεύδει να υλοποιήσει κάθε εύλογη επιθυμία μας.
Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλους δύναμη και υπομονή και ο Θεός να δείξει το καλύτερο για την Πατρίδα μας. 










 http://episkopos-kernitsis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: