Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Πάσχα, το ισχυρότερο αντίδοτο, π.Γ.Στ.



Η Ημέρα του Κυρίου – Το Άγιον Πάσχα- είναι το ισχυρότερο αντίδοτο στην ολιγοπιστία, τη ραθυμία, την αμφιβολία και την απογοήτευση που κυριεύει αυτούς που αντιστέκονται στην πίστη τους.

Ο τεχνολογικός κόσμος μας μοιάζει να έχει χάσει την υπερχρονική διάσταση της ελπίδας και από το άλλο μέρος πολλοί θρησκευόμενοι άνθρωποι έχουμε αλλοιώσει την πίστη σε μια εγκόσμια ψυχολογική διευκόλυνση ή ακόμα και σε κοινωνική σκοπιμότητα, άγευστοι και αποκομμένοι από τις μη ορώμενες ουσιαστικές πραγματικότητες.

Έρχεται όμως ο Χριστός, που προσλαμβάνει αυτή τη νέκρωση του ανθρώπου, και τη μεταβάλλει σε ένωση και κοινωνία με το Θεό. Κατέλυσε στο σώμα Του τον θάνατο και ανέστησε τον άνθρωπο στη ζωή της αγαπητικής κοινωνίας.

Η πασχάλια χαρά της εκκλησίας εκφράζει αυτή την εμπειρική διάσταση των αρρήτων πραγμάτων. Η χαρά της Λαμπρής γίνεται χρόνος και χώρος ζωής. Ο φθαρτός χρόνος μεταμορφώνεται σε παρόν μιας πληρωματικής σχέσης ανθρώπου και Θεού. Είναι ο χώρος της αναστάσιμης όγδοης Ημέρας. Ένας χρόνος πέρα από τον χρόνο. Είναι το παρόν της Αναστάσεως, η προοδευτική παρουσία της Θείας Αγάπης.

Η Εκκλησία προσκαλεί ….. «εσέλθετε πάντες ες τήν χαράν το Κυρίου.. δέχεται τόν σχατον καθάπερ καί τόν πρτον…»

Ευχόμεθα στους απανταχού αδελφούς «ν Χριστ», ελπίζοντας και μη, ζωή φωτεινή και αναστάσιμη για το παρόν και το μέλλον.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


Πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη.
Χρόνια Πολλά σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη χαρά μου.
Αληθώς ανέστη ο Κύριος.