Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

25η Μαρτίου 1821


       

        Αθάνατη ελληνική ιστορία! Πόσες δόξες μας διηγείσαι! Πόσες μεγάλες συγκινήσεις μας χαρίζεις! Πόσες στιγμές περηφάνιας μας έχεις προσφέρει! Σίγουρα είναι μεγάλη η κληρονομιά που βαραίνει τις πλάτες μας. Ας μη μένουμε όμως μόνο στο παρελθόν. Τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα στις μέρες μας. Αν κάποτε χρειαστεί, θα μπορέσει το σημερινό ελληνικό έθνος να μιμηθεί το παράδειγμα των προγόνων του και να φανεί αντάξιο εκείνων; Όλοι ελπίζουμε πως ναι! Θα το κάνει. Καθώς όμως ζούμε σε μέρες δύσκολες για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία, που βάλλονται συνεχώς, πρέπει να αγρυπνούμε. Έχουμε ιερό χρέος να μεταδίδουμε Χριστό και Ελλάδα.
        Μεγάλες στ' αλήθεια ψυχές είχαν οι αγωνιστές του '21. Στεκόμαστε με δέος μπροστά στις προσωπικότητές τους. Από πού αλήθεια άντλησαν τόση δύναμη και έδειξαν τέτοια γενναιότητα και αυτοθυσία;Ποιος άραγε τους ενίσχυε και τους στεφάνωνε με νίκες; Μας απαντά ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης: «Όταν πιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και ύστερα υπέρ πατρίδος» και κάπου αλλού αναφέρει: «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την λευτεριά της πατρίδος μας και δεν την παίρνει πίσω».
          Αλήθεια, πόση πίστη στο Χριστό! Αυτή η πίστη ξεπέρασε κάθε λογική και οδήγησε την Ελλάδα στη λευτεριά. Γράφει κάπου ο σπουδαίος στρατηγός Μακρυγιάννης: «.Εσύ Κύριε θα σώσεις αυτό το αθώο έθνος. Είμαστε αμαρτωλοί, είσαι Θεός. Ελέησέ μας, φώτισέ μας και κίνησέ μας εναντίον του δόλου και της απάτης, της συστηματικής τυραγνίας της πατρίδας και της θρησκείας.».
         Ας παρακαλέσουμε κι εμείς τον Κύριο και την Παναγία Μητέρα του, της οποίας τιμούμε τον Ευαγγελισμό, να μας δώσει μετάνοια και να προστατεύει την Ελλάδα μας από κάθε ύπουλη και εχθρική επιβουλή!
       Αυτό είναι ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στη δοκιμαζόμενη πατρίδα μας σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: