Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2012




Το πατρικό ενδιαφέρον του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

`Εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων ο Σεβ . Μητροπολίτης μας συμμετέχοντας στον αγώνα και την αγωνία  χιλιάδων μαθητών και γονέων απηύθυνε  προς αυτούς καρδιακό- ποιμαντικό μήνυμα για τονώσει και ενισχύσει το ηθικό των μαθητών σ’ αυτές τις ώρες της δοκιμασίας.
            Το όλο πνεύμα του μηνύματος  αποπνέει γνήσιο πατρικό ενδιαφέρον και πηγαία αγάπη για τη νεολαία την οποία πολύ σκέπτεται και υπεραγαπά.
            Ανάμεσα στα όσα γράφει σημειώνει:
            « Στεκόμαστε κοντά σας με αγάπη, διότι είστε ό,τι ωραιότερο έχουμε. Είστε η ελπίδα μας, η χρυσή εφεδρεία για το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας γενικότερα. Τα όνειρα σας είναι η δική μας δύναμη. Ο πόθος σας για τη ζωή είναι η δίψα μας για τη γνώση , η απαντοχή μας.
            Και αυτή μας η αγάπη εκφράζεται:
            Πρώτον με τον λόγο μας που είναι πηγαίος, γνήσιος και ανυπόκριτος.
            Δεύτερον με την προσευχή μας. Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες γονατίζουμε και θερμά παρακαλούμε τον Κύριο μας να ενισχύει τον ωραίο αγώνα σας και
            Τρίτον με την θερμή ευχή μας για την επιτυχία σας. Η ευχή αυτή δεν είναι τυπικός λόγος, αλλά ο πόθος μας να σας δούμε ευτυχισμένους και να χαρούμε μαζί σας».
            Και τελειώνει με την προτροπή: « Παιδιά μου ο Θεός σας ακούει. Η Παναγία είναι μαζί σας. Σας εύχομαι από την καρδιά μου καλή επιτυχία. Σε λόγο καιρό θα γονατίσετε μπροστά στην Παναγία και στον άγιο Ανδρέα για το μεγάλο «ευχαριστώ». Είμαι βέβαιος ότι θα έλθει για όλους σας αυτή η ευλογημένη ώρα.
                        Καλή επιτυχία παιδιά μου».

Μητροπολίτης Πατρών ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: