Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Η Εκκλησία πρότυπο τέλειας κοινωνίας            Η Εκκλησία με την παρουσία της μέσα στον κόσμο δείχνει στους ανθρώπους μία άλλη πραγματικότητα. Την πραγματικότητα προς την οποία πορεύεται η ανθρωπότητα. Επομένως η Εκκλησία εκπληρώνει την προφητική της αποστολή με το να προσφέρει στον κόσμο το ιδανικό πρότυπο της κοινωνικής συμβιώσεως των ανθρώπων. Η ουσία του μηνύματος του χριστιανικού ευαγγελίου είναι ότι μέσα στη ζωή της Εκκλησίας ο άνθρωπος προσανατολίζεται, μεταμορφώνεται και ανακαλύπτει το νόημα της ζωής και της ιστορίας.
            Επομένως ο προφητικός ρόλος της Εκκλησίας είναι να υπάρχει μέσα στη σύγχρονη προβληματική κοινωνία και με τη συμβίωσή της αυτή να φανερώνει το πρότυπο της τέλειας εν Χριστώ κοινωνίας. Με τον τρόπο αυτό η προσφορά της Εκκλησίας είναι μεγάλη, διότι δείχνει το πρότυπο, το οποίο μεταμόρφωσε, μεταμορφώνει και μπορεί να μεταμορφώσει την ανθρώπινη κοινωνία, απαλλάσσοντάς την από την διαφθορά και την δυσαρμονία.  

            π.γ.στ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά πάτερ η αποστολή της Εκκλησίας είναι η Θέωση του ανθρώπου.
Η κάθαρση των παθών και η Θέωση του ανθρώπου.
Αμήν.

Ο Άγιος Παΐσιος εξηγεί τι αισθάνεται κάποιος, όταν πεθαίνει

«Γέροντα, όταν πεθάνει ο άνθρωπος, συναισθάνεται αμέσως σε τι κατάσταση βρίσκεται;»  Ναι, συνέρχεται και λέει «τι έκανα;», αλλά «φαϊν...