Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η εξω-οικογενειακή απασχόληση της γυνάικας





     Η εξω-οικογενειακή απασχόληση τη γυναίκας όχι μόνο δεν έλυσε, αλλά δημιούργησε περισσότερα προβλήματα. Η εξωσπιτική εργασία έχει άμεσες συνέπειες στην μητρότητα και γενικά στη συνοχή της οικογένειας. Η αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι, πρέπει να λέγεται: οικογένεια χωρίς την μητρική παρουσία δεν γίνεται. Κι εδώ πρέπει να τονισθεί, ότι η γυναίκα δημιουργεί και συμβάλλει στην κοινωνική πρόοδο κυρίως με τη προσφορά της μέσα στο σπίτι και ειδικότερα με την ανατροφή των παιδιών της. Αυτό το έργο δεν μπορεί κανείς άλλος να το κάνει. Είναι αναντικατάστατος ο ρόλος αυτός της γυναίκας που οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην διάλυση του βασικού κοινωνικού κυττάρου, της οικογένειας.
     Από το πλήθος  των εργαζομένων γυναικών, πρέπει να αφαιρεθεί εκείνων που έχουν πραγματική ανάγκη εργασίας. Οι γυναίκες αυτές όχι μόνο πρέπει να εργάζονται, αλλά και να έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση στην εργασία. Οι πολλές γυναίκες που έχουν κατακλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και πολλά άλλα επαγγέλματα, αυξάνουν το ποσοστό της ανεργίας, καταλαμβάνοντας τις θέσεις των νέων και των ανδρών που πρέπει να εργαστούν, για να δικαιώσουν την αποστολή τους στη ζωή.

π.γ.στ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ!
ΜΠΡΑΒΟ ! ΜΠΡΑΒΟ!

ΕΙΣΤΕ ΣΩΣΤΟΣ! ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΑ!

ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Πατέρας Γερασιμάγγελος.
αλλα αν δουλευει ενας στην οικογενεια δεν βγαινει περα με παιδια με ενοικια κλπ.
Εδω σε λιγο θα βαζουμε και τα παιδακια να δουλευουν μπας και παρουμε κανενα φραγκο!

Ανώνυμος είπε...

Βγαίνει πέρα και αν δουλεύει ένας. Φθάνει να είναι οικονόμοι όχι σπάταλοι, όχι μέσα στο καταναλωτικό πνεύμα της εποχής μας.

Η δουλειά στη γυναίκα έφερε παραδάκι και μετά έκανε την "έξυπνη" και να τα διαζύγια όπως είπε και ο Γέροντας Αγάθωνας απο το Άγιο Όρος (ηγούμενος).
Θέλετε link?

D.

Ανώνυμος είπε...

Εδω σε λίγο δεν θα δουλεύει κανείς Πάτερ μου...