Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ήρθε η ώρα της Εκκλησίας!




            Η ευαισθητοποίηση της νεολαίας στο θέμα της θρησκείας είναι εντυπωσιακή παρά τα παράπονα που ακούγονται συχνά πυκνά. Την τελευταία πενταετία διαπιστώνουμε μία μεγάλη στροφή της ελληνικής νεολαίας προς την Εκκλησία. Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Η ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μόνη διέξοδος στα αδιέξοδα της σύγχρονης κοινωνίας. Όσο φαίνεται αρνητική η νεολαία μας απέναντι σ’ εκείνα τα συστήματα τα οποία με φανατισμό υπηρετούσε, τόσο τώρα κλείνει προς εκείνο που πριν αντιμετώπιζε με καχυποψία.
            Η κατάρρευση των σύγχρονων ειδώλων και των υλιστικών και αθεϊστικών συστημάτων έπεισε τους νέους , ότι η πίστη στον Ιησού Χριστό  είναι η μόνη αξεπέραστη αξία που δεν χάνεται και που μπορεί να γεμίζει με ουσιαστικό περιεχόμενο τη ζωή.
            Όπως δείχνουν τα πράγματα η νεολαία μας  μπορεί να γίνει χειραγωγός που θα οδηγήσει και τους μεγάλους σε μία συνειδητή βίωση της ορθόδοξης πίστης και παράδοσης. Πέρα από τις ομάδες των νέων που έχουν παρασυρθεί στους σκοτεινούς μονόδρομους  της περιπέτειας και περιέργειας, οι περισσότεροι νέοι μας είναι βαθειά προβληματισμένοι, αλλά και σκανδαλισμένοι από την ασυνέπεια των πρεσβυτέρων. Γι’ αυτό και ζουν  συναισθηματικά το σεισμό εσωτερικών διεργασιών που σε λίγο θα σημάνουν την ώρα μιας εντυπωσιακής και εκρηκτικής θρησκευτικότητας.
            Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήρθε η ώρα της Εκκλησίας. Γι’ αυτό και η δική μας ευθύνη είναι μεγάλη. Στην κρίσιμη ώρα της μεταλλαγής να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να περάσουν από την απόγνωση στην ελπίδα. 

π. γ. στ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να είναι έτσι.
Μακάρι.
Η ζωή της εκκλησίας είνα παράδεισος.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο κείμενο.