Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

"Πόσο κοστίζει ένα θαύμα;"

Υπάρχει κοστολόγιο στο θαύμα; Ένα θαύμα κοστίζει μόνο σε πίστη, αλλά αυτό δεν το ήξερε ένα μικρό κοριτσάκι που πήγε να το…αγοράσει για το μικρό του αδελφάκι. Και το πέτυχε!
        «Ένα κοριτσάκι, πήρε τον κουμπαρά του κι άδειασε το περιεχόμενο, Μέτρησε τρεις φορές τα κέρματα του για να μην κάνει κανένα λάθος. Ήταν ένα δολάριο και έντεκα σεντς, Πήρε τα κέρματα και πήγε στα Φαρμακείο της γειτονιάς. Ο φαρμακοποιός, εκείνη τη στιγμή μιλούσε με ένα καλοντυμένο κύριο και δεν πρόσεξε την μικρή. Το κοριτσάκι έκανε κάποιο θόρυβο με τα πόδια του, αλλά τίποτε. Τότε πήρε ένα από τα κέρματα της και το χτύπησε πάνω στο γραφείο του.
-                     Τι θέλεις; Την ρωτά εκνευρισμένος εκείνος. Δεν βλέπεις, ότι μιλώ με τον αδελφό μου, που έχω χρόνια να τον δω;
Τότε η μικρή του είπε:
-   Θέλω να σου μιλήσω για τον αδελφό μου, που είναι πολύ άρρωστος, και θέλω να αγοράσω ένα θαύμα!
-                     Συγγνώμη, της απάντησε αυτός, αλλά  δεν πουλάμε θαύματα.
-                     Ξέρετε, είπε το κοριτσάκι, ο αδελφός μου έχει κάτι στο κεφάλι του, που μεγαλώνει, κι ο μπαμπάς μου λέει, ότι μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει. Λοιπόν, πόσο κάνει ένα θαύμα για να το αγοράσω; Έχω χρήματα…
Ο αδελφός του φαρμακοποιού, που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τη συζήτηση, ρώτησε την μικρή τι είδους θαύμα χρειαζόταν ο αδελφός της.
- Δεν ξέρω, του απάντησε με μάτια βουρκωμένα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι χρειάζεται εγχείρηση και ο μπαμπάς δεν έχει χρήματα. Γι’ αυτό θέλω να πληρώσω εγώ, με τα δικά μου χρήματα.
       Στην ερώτηση του καλοντυμένου κυρίου, πόσα λεπτά έχει, η μικρή απάντησε, ένα δολάριο και έντεκα σεντς, κι αν χρειασθούν και άλλα θα τα βρω.
-           Τι σύμπτωση, χαμογέλασε ο καλοντυμένος κύριος. Είναι το ακριβές αντίτιμο για ένα θαύμα, για το μικρό αδελφό: ένα δολάριο και ένδεκα σεντς!
Πήρε τα λεπτά, έπιασε την μικρή απ’ το χεράκι, και της είπε: «πάμε μαζί στο σπίτι σου για να δω τον αδελφό σου και τους γονείς σου και να κάνουμε το θαύμα…»
Ο καλοντυμένος κύριος ήταν ο Κάρτον Άρσμποργκ, ο γνωστός  νευροχειρουργός.
Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία και ο μικρός αδελφός επέστρεψε στο σπίτι του υγιής.
- Η εγχείρηση ήταν ένα αληθινό θαύμα, ψιθύρισε η μαμά. Απορώ πόσο θα κόστισε.
Η μικρούλα χαμογέλασε. Ήξερε πόσο κοστίζει ένα θαύμα: ένα δολάριο και έντεκα σεντς, συν την ΠΙΣΤΗ ενός μικρού παιδιού…».

(περιοδ. « ΛΥΔΙΑ» , τ. 474)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα όρια δεν είναι τιμωρία, αλλά "φράχτης" που προστατεύει τα παιδιά

Τι είναι τα όρια; Γιατί υπάρχουν; Ποια η διαφορά με την τιμωρία και  πώς βάζουμε όρια στη συμπεριφορά των παιδιών; Βάζοντας όρια ...