Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

«...Η Επανάσταση δεν έγινε μονάχα το '21…»          
  «… Τώρα όμως ζείτε πάνω σε τούτο το ματωμένο και καπνισμένο χώρο και λογαριαζόμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Και όσοι έχετε μέσα σας καρδιά και νου, το’ χετε για την πιο τρανή χαρά σας, κορώνα στο κεφάλι. Να μη θαρρείτε όμως πως έτσι κοιμηθήκαμε από βραδίς Τούρκοι και ξυπνήσαμε Έλληνες. Εχρειάστηκε να θυσιάσουμε αρετή καντάρια και κόπους και αίματα γι’ αυτή την ελευθερία που έχετε εσείς.  Ότι η επανάσταση δεν έγινε το ’21 μονάχα. Κάθε ώρα και στιγμή από τότε που πήρε ο Αγαρηνός την Πόλη, με κάθε σφαγή και αρπαγή και ατιμία που σήκωνε ο σβέρκος του σκλάβου, για να προσκυνήσει και δεν προσκύναγε, γίνονταν μια επανάσταση. Κι όλες αυτές οι επαναστάσεις γνωστών και αγνώστων ηρώων της πίστης και της πατρίδας, έτρεξαν σαν τα ρυάκια στο μεγάλο ρέμμα και έτσι έγινε το ’21 που ήθελε ο Θεός και μας έκανε ελεύθερους.
            Γι’ αυτό παιδιά μου, τέτοιες μέρες, που γιορτάζετε το σηκωμό του γένους, να μνημονεύετε αυτούς τους ήρωες που θυσίασαν και τη ζωή και το βιός τους για πίστη και πατρίδα κι άφησαν τις φαμίλιες τους γυμνές να διακονεύουν. Και τούτη την πίστη να τη λογαριάζετε ως ένα τζοβαΐρι που το κρατά ο άνθρωπος και περπατεί και ο φόβος είναι να μην του πέσει. Και η πατρίδα δεν είναι ενός ούτε ολίγων αλλά την έχουμε όλο μαζί, ότι όλοι μαζί την ελευτερώσαμε…».


            Γιάννης Μακρυγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ

Μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις στην καθημερινότητα του ζευγαριού είναι η ανάγκη να προχωρήσουν τα μέλη του σε συμβιβασμό, όταν δι...