Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Το πρώτο υποβρύχιο Μουσείο στην Ελλάδα

Στο προσεχές μέλλον αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, το πρώτο υποβρύχιο μουσείο- πάρκο, της Ελλάδας. Το υποβρύχιο μουσείο μεγέθους 2500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι ένα εγχείρημα που υλοποιείται στις Βόρειες Σποράδες.
Ένα μεγάλο, μοναδικό και σημαντικό έργο για τα ελληνικά δεδομένα, υλοποιείται στις βόρειες Σποράδες και τον δυτικό Παγασητικό. Ένα υποβρύχιο μουσείο – πάρκο προετοιμάζεται και το 2015 θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό.
Ο συγκεκριμένος χώρος από το 1996 (με υπουργική απόφαση) χαρακτηρίστηκε ως «ενάλιος αρχαιολογικός χώρος». Ανάμεσα στα εκθέματα που θα είναι σε θέση να θαυμάζουν οι επισκέπτες, θα βρίσκονται και 10 ναυάγια πλοίων, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα και καταδύσεων.
Αποτελεί «έργο σημαία» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με το πόσο του 1.600.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα γνωστά, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου, οι θέσεις που προτείνονται για τους επισκέψιμους ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους (υποβρύχια Μουσεία), για τους χώρους οργανωμένης κατάδυσης καθώς και για τα κέντρα επισκεπτών καταδυτικού τουρισμού, βρίσκονται:
- Στην περιοχή της Αλόννησου και των υπόλοιπων μικρών νήσων των Βορείων Σποράδων,
- Στην περιοχή της Σκοπέλου και
- Στην περιοχή του Νοτίου Παγασητικού Κόλπου του Δήμου Αλμυρού και Νοτίου Πηλίου.

Πηγή:  http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άγιος Παΐσιος εξηγεί τι αισθάνεται κάποιος, όταν πεθαίνει

«Γέροντα, όταν πεθάνει ο άνθρωπος, συναισθάνεται αμέσως σε τι κατάσταση βρίσκεται;»  Ναι, συνέρχεται και λέει «τι έκανα;», αλλά «φαϊν...