Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

"Θα μας λυπηθεί Εκείνος που λυπάται όλους…"«Αυτός που όλα τα καταλαβαίνει! Αυτός είναι ο Μόνος. Είναι ο Κριτής. Θα παρουσιασθεί εκείνη  την ημέρα και θα πει :« πού είναι, λοιπόν, εκείνη η φτωχή κοπέλα, που θυσιάστηκε για την κακιά και φθισικιά μητριά της, που θυσιάστηκε για να βοηθήσει μικρά παιδάκια, παιδάκια που δεν ήτανε δικά της; Πού είναι εκείνη η κόρη που λυπήθηκε τον επίγειο πατέρα της, ένα σιχαμένο μπεκρή, και δεν  απέστρεψε απ’ αυτόν το πρόσωπο της με φρίκη; Και θα της πει: «Έλα. Σε συχώρεσα την πρώτη φορά…. Σ’ έχω συχωρέσει για πρώτη φορά…. Συγχωρούνται και τώρα οι αμαρτίες σου, γιατί αγάπησες πολύ…». Και θα τη συχωρέσει τη Σόνια μου, θα τη συχωρέσει, το ξέρω πάρα πολύ καλά πως θα τη συχωρέσει….
            Το’ νοιωσε η καδιά μου πριν από λίγο, όταν πήγα και την είδα. Κι όλους θα τους κρίνει, όλους θα τους συχωρέσει, καλούς και κακούς , σοφούς και ασήμαντους. Κι όταν θα ξεμπερδέψει με όλους, θα μας καλέσει και μας!
            «Εμπρός, πλησιάστε και σεις! Ελάτε μπεκρήδες, ελάτε αισχροί».Και θα προχωρήσουμε εμείς, χωρίς ντροπή…και θα μας πει: «Είσαστε γουρούνια, είσαστε κατ’  εικόνα και ομοίωσιν του κτήνους…. Μ’ όλον τούτο, πλησιάστε!». Και τότε οι φρόνιμοι άνθρωποι, οι λογικοί, θα φωνάξουν! «Μα, Κύριε! Δέχεσαι κι’ αυτούς  εδώ;» Και θα τους απαντήσει: «Τους δέχομαι, φρόνιμοι άνθρωποι, τους δέχομαι, λογικοί άνθρωποι, μόνο και μόνο γιατί κανένας απ’ αυτούς δεν πίστευε πως είναι άξιος για τη βασιλεία των Ουρανών….»
            Και θα μας ανοίξει την αγκαλιά του…..και μείς θα πέσουμε στα πόδια του… και θα κλαίμε…. και θα τα καταλαβαίνουμε όλα…. Κύριε, ελθέτω η βασιλεία Σου!». 

Φ. Ντοστογιέφσκι, «Έγκλημα και Τιμωρία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς: Εκτρώσεις: Η φρικώδης σιωπηλή γενοκτονία!

ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ: Η ΦΡΙΚΩΔΗΣ ΣΙΩΠΗΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ! Η ζωή, το μεγάλο και δυσεπίλυτο μυστήριο! Ένα μυστήριο, απέναντι στο οποίο ο άνθρωπος στάθ...