Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Σχόλιο του "προβληματισμένου" για τα ναρκωτικά

Ένας αγαπητός αναγνώστης έστειλε το παρακάτω σχόλιο στην ανάρτηση "4.000 χρήστες ναρκωτικών στην Πάτρα". Με παρακάλεσε να το βάλω σε ξεχωριστή ανάρτηση για να αναδειχθεί ο προβληματισμός του και για να προβληματιστούν όλοι οι γονείς :

Ο "Προβληματισμένος" έγραψε :

Οι γονείς που ταλαιπωρούνται με παιδιά βουτηγμένα στα ναρκωτικά, πού ήταν όταν τα παιδιά τους τους χρειάζονταν ; μήπως έβγαζαν λεφτά και αδιαφορούσαν ; μήπως τα είχαν παραπεταμένα στις νταντάδες και στις Φιλιππινέζες ; μήπως κάλυπταν την απουσία τους με γενναία φιλοδωρήματα ; μήπως τα παιδιά τους έμαθαν τι γίνεται στον κόσμο από την λανθασμένη πηγή των φίλων ; μήπως ανακάλυψαν και συζήτησαν πρώτη φορά τα ερωτικά τους θέματα με τους φίλους ; μήπως στις πρώτες στενοχώριες και δυσκολίες δεν ήταν οι γονείς εκείνοι που τους συμπαραστάθηκαν ;


ΠΟΥ ήταν λοιπόν οι "γονείς" όταν τα παιδιά τους είχαν προβλήματα ;


ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ.


Και τώρα αναρωτιούνται γιατί τα παιδιά τους έμπλεξαν με τα ναρκωτικά ;


ΑΥΤΟΙ είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν και όχι τα κακόμοιρα, βασανισμένα και εγκαταλειμμένα παιδιά.


ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ είναι οι ηθικοί αυτουργοί!


Οι έμποροι ναρκωτικών την δουλειά τους κάνουν. Ας φροντίσουν και οι γονείς να κάνουν την δική τους δουλειά. Ας φροντίσουν και οι γονείς να διαφυλάξουν την υγεία, ψυχική και σωματική των παιδιών τους.



ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ;;;;;;


Αν δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στον ρόλο τους, να μη γίνονταν γονείς. Τα αθώα παιδάκια δεν τους έφταιγαν σε τίποτα.


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ti κατηγορητηριο ειναι αυτό;και στους γονεις ποιός εδωσε νόημα ζωης για νά υπάρξουν και να μεγαλώσουν τά παιδια τους;Ti ηθικισμος φοβερός και σκληροκαρδια!!
ο αριστεροδεξιος

Ανώνυμος είπε...

Να πληρωσουν καποιοι ε; εκει ειναι το θέμα.Αγαπατε αλληλους...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ασχολούμαι καθόλου με τον αριστερό διότι όπως πάντα είναι εκτός θέματος και μιλάει έτσι για να μιλάει συνθηματολογώντας.
Πάει αυτό.
Πράγματι διαβάζοντας το άρθρο αυτό του "προβληματικού ή προβληματισμένου " διαπιστώνει κανείς μία αυστηρότητα ή θα έλεγα κανείς μία προσωπική εμπειρία από τους κακούς γονείς.
δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι στους γονείς. Είναι και στους γονείς αλλά όχι το πρώτο πρόβλημα.
Δεν είναι δυνατόν να ξέρει ανά πάσα στιγμή και ώρα που είναι και τι κάνει το παιδί του. Αστεία πράγματα. Όλοι είμαστε γονείς και ξέρουμε που πάνε τα παιδιά μας και που μας λένε ότι πάνε. Δεν είναι δυνατόν ο γονέας να είναι μπάστακας πάνω από το παιδί του. Έτσι φροντίζει από πολύ νωρίς να δώσει στο παιδί του τα αντισώματα εκείνα τα χριστιανικά ώστε το παιδί του μεγαλώνοντας να ξέρει ποιο είναι το σωστό και ποιο όχι. Μέχρι εδώ έχουν ευθύνη οι γονείς. Πάει αυτό. Όμως το παιδί μεγαλώνοντας δέχεται διάφορες επιδράσεις από το περιβάλλον το εξωοικογενειακό, το σχολικό, στο φροντιστήριο. Όσα και αν έχει πάρει από τους γονείς και από το σπίτι του το παιδί είναι πάντα ευάλωτο.
Ας μην ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στους γονείς. Είναι άδικο και σκληρό.
Ξέρω μάνες που πονάνε για τα παιδιά τους και ξέρω από πρώτο χέρι τι αγώνα έχουν κάνει να μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά και όμως σε κάποια στιγμή τους ξέφυγε η κατάσταση. Δεν ευθύνονται γι' αυτό.
Μην είμαστε σκληροί και άκαρδοι.
Ευχαριστώ.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Προσωπική μου άποψη, είναι ότι δεν φταίνε ούτε οι γονείς,ούτε τα σχολεία,ούτε οι κακές οι παρέες. Φυσικά σε πολλές περιπτώσεις για κάθε παραστράτημα μπορεί να φταίει και η αγωγή,η έλλειψη ενδιαφέροντος και παιδείας και να ισχύει το "ομιλίαι κακαί φθείρουσι ήθη χρηστά". Όμως αυτά συμβαίνουν στις περιπτώσεις και όχι στην πλειοψηφία. Αγαπητοί μου, αν μελετήσουμε το σύνολο των εθισμένων θα παρατηρήσουμε πώς όλα ξεκινούν χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κάποιος αποφασίζει να πάρει ναρκωτικά και τα παίρνει. Έπειτα έρχονται οι μελέτες για την ευαισθησία των παιδιών, τις ιδιαίτερες συνθήκες, το ανάλγητο των άλλων. Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει καν υπόβαθρο ή ώθηση! Και αυτό είναι το τραγικό! Αν εντοπίζαμε τις αιτίες ίσως περιορίζαμε το πρόβλημα. Και όμως αποδεικνύεται πώς στις περισσότερες περιπτώσεις όλα ξεκινούν "για πλάκα", "για πειραματισμό", "λόγω πλήξης", "χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος". Οι περισσότεροι είναι παιδία από "καλές και ηθικές οικογένειες". Να και ένα παράδειγμα που αποδεικνύει πώς τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Ίσως οι "γυάλες" έχουν χειρότερα αποτελέσματα από τους "χαλινούς".
Με λίγα λόγια είναι να μην σου τύχει. Φυσικά η κύρια αιτία και πηγή είναι η αναλγησία της πολιτείας. Θέλω να πώ η ύπαρξη των ναρκωτικών. Μετά ξεκινούν εκ του μηδενός όλα.
Αν βγώ έξω από την πόρτα μου , αυτή τη δεδομένη στιγμή, μπορώ να βρω ναρκωτικά. Χωρίς υπερβολή. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα λοιπά για ψυχρές στατιστικές μελέτες.

Ανώνυμος είπε...

Θα ταυτιστώ με τον αγαπητό και σεβαστό μου π.Παντελεήμων.
Εχει απόλυτο δίκιο.
Αγλαϊα-Καστοριά.

Ανώνυμος είπε...

η έλλειψη νοήματος στην ζωη πως σας φαίνετε;

Ανώνυμος είπε...

τελικά γιατί παιρνουν τά παιδια ναρκωτικα;