Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

5.000 θάνατοι από Αλκοόλ στην Ελλάδα ! ! !


Περί τα 200.000 άτομα στην Ελλάδα πάσχουν από αλκοολική εξάρτηση, 5.000 θάνατοι οφείλονται σε αιτίες που σχετίζονται με την κατάχρηση αλκοόλ, ενώ το 30% των έφηβων μαθητών έχει πιει περισσότερες από 20 φορές σε ένα χρόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως το ουίσκι και η βότκα.

Τα παραπάνω στοιχεία, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, θα παρουσιαστούν στις 30 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν τις συνέπειες της χρήσης αλκοόλ.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, το αλκοόλ είναι ο τρίτος, μετά το κάπνισμα και την υψηλή αρτηριακή πίεση, παράγοντας πρόκλησης ασθενειών και πρόωρου θανάτου στην Ευρώπη, όπου υπολογίζεται ότι περίπου 55.000.000 ενήλικες, καταναλώνουν σε επικίνδυνο επίπεδο ποσότητες αλκοόλ.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε ο κ. Ιωάννης Διακογιάννης, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το αλκοόλ, εκτός από το γεγονός ότι προκαλεί εξάρτηση και ευθύνεται για 60 ή και περισσότερους διαφορετικούς τύπους ασθενειών, είναι υπεύθυνο και για κοινωνικές και συναισθηματικές βλάβες, που εκτείνονται και στον περίγυρο του χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος και της ενδοοικογενειακής βίας.


Web Only

Δεν υπάρχουν σχόλια: