Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ο άγιος της Κεφαλληνίας



20 Οκτωβρίου, του Οσίου και θεοφόρου πατρός  ημών Γερασίμου

            Η Εκκλησία μας είναι η βασιλεία του Χριστού, της οποίας όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της πίστεως, «ουκ  έσται τέλος». Ούτε έπαψε, ούτε θα πάψει να υπάρχει η Εκκλησία, μέσα στην οποία αναδεικνύονται Όσιοι και Μάρτυρες σε κάθε εποχή. Ο Ιησούς Χριστός υποσχέθηκε πως ο Παράκλητος, το Άγιον Πνεύμα, θα μείνει μέσα στην Εκκλησία «εις τον αιώνα», για να την οδηγεί «εις πάσαν την αλήθειαν».
            Αλήθεια της Εκκλησίας και γνώρισμά της είναι η άθληση των Μαρτύρων και η άσκηση των Οσίων. Όπου δεν υπάρχουν Μάρτυρες και Όσιοι, δεν υπάρχει Εκκλησία. Αλλά δόξα τω Θεώ! Δεν έλειψαν και δεν θα λείψουν οι Άγιοι στην Εκκλησία, γιατί δεν μπορεί να δαψευσθεί ο λόγος του Θεού. Στα νεώτερα χρόνια, μέσα στους νέους Ασκητές είναι και ο Άγιος Γεράσιμος, ο εν Κεφαλληνία, του οποίου στις 20 Οκτωβρίου γιορτάζουμε τη μνήμη, και του οποίου το ιερό λείψανο φυλάσσεται άφθαρτο, ευωδιάζων και ακέραιο στα Ομαλά Κεφαλληνίας και το οποίο «βρύει ιάματα».
            Ευχόμαστε στους απανταχού συμπατριώτες Κεφαλήνες και ορθοδόξους πιστούς η χάρη και η ευλογία του Αγίου να τους προστατεύει και να ενισχύει όλους τους φιλοΓερασίμους.

            Πρωτ. Γερ. Στανίτσας

2 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Σεβαστέ πάτερ Γερασιμάγγελε
τα χρόνια σας να είναι πολλά και καλά
πλημμυρισμένα με υγεία.

Σας ευχαριστώ για την πνευματική σας προσφορά δια του διαδικτύου.

Την ευχή σας.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά πάτερ. Τα έτη σας να είναι άγια και και συνεχώς να εμπνέεστε από το βίο του ομώνυμού σας Αγίου, ο οποίος να σας καθοδηγεί και να σας ευλογεί στα τόσα πολλά και αγαθά έργα σας.
Έτη πολλά και ευλογημένα.