Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Προμηνύματα Άνοιξης


ΑΘΗΝΑ  2012         

Πολυπολιτισμικό γυμνάσιο με 16 εθνότητες. Πολύβουες και πολύχρωμες οι τάξεις. Κι οι μαθητές «πάσαι αι φυλαί της γης».
Ο Ζερινιέλ, η Τζόης, ο Τίνγταν, η Άλισον Κέι από τις Φιλιππίνες. Η Σίνγκ Ξον Σίλα , ο Τζενσλιουήν, ο Πόλ Βινσάν Τζίμ από την Κίνα. Από την Αλβανία η Αριάδνη, η Κλημεντλίνα, ο Αρμελίντ. Η Ταμάρ και η Γκουράντα από τη Γεωργία. Ο Βιλισλάβ και η Στέφανι από τη Βουλγαρία. Από τη Συρία η Άμαλ. Από τη Σαχάρα η Xhera. Ο Μωχάμεντ από τν Αίγυπτο. Ο Στάνλευ από το Ιράκ. Από την Ινδία η Μαριαφέ. Από την Ινδονησία η Χάννα Τζέισλη. Ο Όλσιον από το Ιράν. Ο Κάνι από το Πακιστάν. Από τη Ρωσία ο Φιορίν. Από την Κούβα η Τζιοσελίτα και ο Ίγκλι. Κάπου -κάπου κανένα Ελληνόπουλο! Η Διονυσία, ο Μάρκος, ο Γιώργος, η Μαρία….
Κι ο φιλόλογος να κάνει μάθημα λες κι έχει μόνο Ελληνόπουλα. Κι αυτά να τον ακούνε με έκπληξη, καθώς ξεδιπλώνεται η ελληνική ιστορία με τις προσωπικότητες των ηρώων, την ευφυΐα των πολιτικών, τη φιλοσοφία των Αρχαίων, τη διαχρονικότητα και γοητεία του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού, την ομορφιά και λυτρωτική δύναμη της Ορθοδοξίας.

Ανάμεσα στους μαθητές κι ο Δημήτρης του Γ3. Σιωπηλός, προσεκτικός, με σοβαρή σκέψη, αλλά και τις αντιδράσεις της εφηβείας: μακρύ μαλλί, ατημέλητο ντύσιμο, « φευγάτος» κάποιες φορές με τ’ ακουστικά του και τις μουσικές του.

Πηγή: Προμηνύματα Άνοιξης,«Η Δράση μας», τ. 516

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο άρθρο.