Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Νέοι λειτουργοί και διάκονοι του ιερού θυσιαστηρίου

Σε δύο νέες χειροτονίες προέβη σήμερα το πρωί, Σάββατο 24 Μαΐου 2014, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο και με την συμμετοχή ικανού αριθμού κληρικών από τη  Αρχιεπισκοπική περιφέρεια, αλλά και άλλες Μητροπόλεις της Κύπρου. 
Οι χειροτονίες πραγματοποιήθηκαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Λευκωσίας, παρουσία δεκάδων πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να συμπροσευχηθούν για την στερέωση των νέων μελών του Ιερού Κλήρου. Συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα ήταν και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος. Κατά την διάρκεια της χειροτονίας δεν έλειψαν οι συγκινήσεις με το εκκλησίασμα να επιδοκιμάζει ζωηρά την επιλογή των νέων κληρικών και με παρατεταμένες φωνές, βροντοφώναξε το «άξιος, άξιος» και έψαλλε ομοθυμαδόν το «Τις Θεός Μέγας».
Ο κ. Γρηγόριος Μουσουρούλης, είναι άγαμος Θεολόγος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Έλαβε  τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, αυτόν του Ιεροδιακόνου και αύριο το πρωί της Κυριακής, 25 Μαΐου 2014, θα λάβει και τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλουριώτισσα.
Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας και μέσα στο ευρύτερο κλίμα της μεγάλης συγκίνησης ο Μακαριώτατος, σε σύντομη ομιλία του, τόνισε το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν και οι δύο κληρικοί  και ευχήθηκε «και ο διάκονος και ο πρεσβύτερος να υπηρετήσουν πιστά την Εκκλησία μας».

Πηγή:  http://maistorcy.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος πάντα να είναι.