Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΒΕΡΙΝΟ ΑΙΓΙΟΥ


          Στα πλαίσια της λήξεως της Κατηχητικής και κηρυγματικής περιόδου η Ενορία μας πραγματοποίησε απογευματινό προσκύνημα στη σεβάσμια Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Βερίνο Αιγίου με συνοδό τον εφημέριο πρωτ. π. Γερ . Στανίτσα.
          Η ομώνυμη Αδελφότητα της Ιεράς Μονής, της οποίας κτήτορας υπήρξε  ο αείμνηστος Γέροντας Αρχιμ. π. Ευσέβιος Γιαννακάκης, μια σύγχρονη εκκλησιαστική και πνευματική φυσιογνωμία με εγνωσμένη και μαρτυρούμενη αγιότητα, μας υποδέχθηκε με πολλή αγάπη και καλοσυνάτη ευγένεια, προσφέροντας μας πλούσια την παραδοσιακή μοναστηριακή φιλοξενία.
          Τελέσθηκε η Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού στην οποία έψαλλαν αγγελικά οι ηδύμπολπες μοναχές και μίλησε προς τους πιστούς ο συνοδός ιερεύς με θέμα : « Η Αλήθεια πιο δυνατή από τη βία και την τρομοκρατία».
          Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας ξεναγηθήκαμε στους χώρους της Ιεράς Μονής, προσκυνήσαμε τον Τάφο του π. Ευσεβίου και επισκεφθήκαμε την Έκθεση της Ιεράς Μονής.
Αναχωρήσαμε από την Ι. Μονή γοητευμένοι από το άρωμα της πνευματικής ζωής της γυναικείας ευάριθμης Αδελφότητας, και από την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος, πράγματα απαραίτητα για την τόνωση πνευματικής μας υγείας.
          Το προσκύνημα μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη μας στην παραλία Σελιανίτικων Αιγίου για ένα εσπερινό επιδόρπιο.
          Δοξάζουμε τον Θεό που μας παρέχει τέτοιες πνευματικές ευκαιρίες, οι οποίες βοηθούν και ενισχύουν τον μεταξύ μας σύνδεσμο της αγάπης και ενότητας.

           












1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον.Οι Φωτογραφίες Μιλάνε από Μόνες τους.