Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Εκδήλωση για την 'Αλωση της Πόλης και για την λήξη της Κατηχητικής χρονιάς στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Του Νέου Θηβών


 Συγχαρητήρια στον Ι.Ν.Αγ.Νικολάου του Νέου Θηβών για την εκδήλωση αυτή. Από τις πιο δραστήριες ενορίες με πλούσια και πολυποίκιλη δράση.
Καλή δύναμη π. Ευάγγελε.

 Με σκοπό την προβολή, ιδιαίτερα στα παιδιά και στους νέους μας, της θλιβερής Επετείου της Αλώσεως της Βασιλεύουσας Πόλεως από τους Οθωμανούς την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου 1453 που αποτελεί την «Μεγάλη Παρασκευή» του Γένους μας  και των μηνυμάτων και διδαγμάτων που αυτή περικλείει ,αλλά και την επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών των συμμετεχόντων στις Νεανικές Ενοριακές μας Συνάξεις που γίνονται με την ευθύνη και την φροντίδα της Ενορίας μας  πραγματοποιήθηκε η εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία «δισυπόστατη»  Επετειακή και Νεανική Εκδήλωση την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 στις 7.30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ναού μας.
       Aπό νωρίς την ατμόσφαιρα χρωμάτισαν με ήχους οι Θρήνοι και τα τραγούδια της Αλώσεως και αφού γέμισε το προαύλιο του ναού από  κόσμο ξεκίνησε η Εκδήλωση με την Επιμνημόσυνη Δέηση «υπέρ του Αειμνήστου Βασιλέως Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και των Γενναίων Υπερασπιστών της Βασιλεύουσης Πόλεως των ηρωικώς πεσόντων κατά την υπο των Οθωμανών Άλωσιν αυτής» από τον παν.Αρχιμ.π.Πολύκαρπο Καραμαρούδη Ιερατικό Προϊστάμενο του Ι.Ναού Αγίας Τριάδος Βαγίων. Κατόπιν ο Θεολόγος και Αναγνώστης του Ναού μας κ.Δημ.Τζαφέρης αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα της Αλώσεως και προσκόμισε μηνύματα και διδάγματα προς όλους για την συνέχεια του κοινωνικού και εθνικού μας βίου. Αμέσως μετά τα παιδιά του Χορευτικού Τμήματος της Ενορίας μας χόρεψαν Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς τους οποίους διδάσκονται από την Πρόεδρο του Χορευτικού Συλλόγου ''Τερψιχόρειον'' κ.Σοφία Κωνσταντινίδου η οποία αφιλοκερδώς προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ακολούθησε η βράβευση των δύο αριστούχων μαθητριών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θηβών που σήκωσαν την γαλανόλευκη σημαία μας κατά τις δύο Εθνικές μας Εορτές εις μνήμην των Ιερέων της Ενορίας μας του π.Γεωργίου Μακρυγένη και του π.Αλεξάνδρου Αγγούρια. Πρόκειται για τις μαθήτριες Μαριάνθη-Παρασκευή Παπαδοπούλου και Ευγενία-Μαρία Φαλιά στις οποίες ευχηθήκαμε καλή πρόοδο στα μαθήματα τους ,στην πορεία τους και την ζωή τους.
      Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Δ/η του 6ου Δημ.Σχολείου κ.Απόστολο Ντάντο ο οποίος μετα από δέκα τέσσερα χρόνια ζήτησε να αποσυρθεί από τα καθήκοντα του. Ο Εφημέριος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία όλων αυτών των χρόνων, στην καλή του διάθεση και στην στήριξη που του παρείχε σχετικά με την ποιμαντική των μαθητών και του προσέφερε ένα συμβολικό δώρο σε ένδειξη ευχαριστίας και αγάπης. Φανερά συγκινημένος ο κ.Ντάντος ευχαρίστησε για την εκδήλωση Τιμής προς το Πρόσωπό του και υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται πάντοτε κοντά μας.
       Έκπληξη όμως περίμενε και τα ίδια τα παιδιά στα οποία η Δασκάλα του Χορού προσέφερε προσωπικά δώρα με ποίημα γραμμένο για το κάθε παιδί χωριστά .Ήταν μια ζεστή και στοργική χειρονομία η οποία χειροκροτήθηκε απ’ όλους. Λίγο πριν το τέλος μοιράσθηκαν τα αναμνηστικά της Κατηχητικής χρονιάς που πέρασε. Ήταν ένα πάζλ που απεικονίζει τον Άγιο μας ,τον Ναό και το Μονόγραμμα της Ενορίας μας.
Σε κάθε παιδί δόθηκε και η εξής Επιστολή:
 Αγαπημένο μου παιδί
     Πέρασε η Κατηχητική χρονιά και κλείνει ο κύκλος  των εβδομαδιαίων Συνάξεων μας κατά την διάρκεια των οποίων έγινε προσπάθεια να αισθανθείς τον Ναό και το Ενοριακό μας Κέντρο σαν σπίτι σου, με την καλόκαρδη ατμόσφαιρα που φροντίζαμε να υπάρχει αλλά και την ευγενική φροντίδα και περιποίηση εκ μέρους των Κυριών μας.
      Μιλήσαμε για πάρα πολλά. Για την Θ.Λατρεία, την ελεημοσύνη, για την εμπιστοσύνη στον Θεό, για την αγάπη στην Πατρίδα μας, για τον Άγιο μας κ.α! Προσευχηθήκαμε, ψάλαμε, τραγουδήσαμε, διασκεδάσαμε, ψυχαγωγηθήκαμε και νοιώσαμε την Χαρά της Παρουσίας του Χριστού ανάμεσα μας . Εκείνος σε προσκαλούσε και Εκείνος μιλούσε στην Καρδιά σου. Προσπάθησε παιδί μου να αξιοποιήσεις όλα τα καλά και ωφέλημα που είδες και άκουσες. Αγάπησε τον Χριστό μας  όπως και Κείνος σε αγαπά.
     Ξεκουράσου το καλοκαίρι. Χαλάρωσε από το φορτωμένο πρόγραμμα που ακολουθούσες. Αδιάκοπη ας είναι μόνο η Προσευχή και η συμμετοχή Σου στην Θ.Λειτουργία. Όπου κι αν βρεθείς το καλοκαίρι μην απομακρυνθείς καθόλου από την Πνευματική αγκαλιά που σε κρατά πάντοτε με πολλή αγάπη, ενδιαφέρον και αγωνία.
     Σ’ ευχαριστώ για την συνέπεια σου και την ανταπόκρισή σου. Ευχαριστώ και τους καλούς σου γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην Ενορία μας. Τους είμαι χιλιουποχρεωμένος που με διευκολύνουν στο έργο μου.
     Καλή αντάμωση τον Οκτώβριο. Το μικρό αυτό δωράκι θα σε κάνει να χαίρεσαι δημιουργώντας και θα σου θυμίζει την αγάπη όλων μας .

π.Ευάγγελος

       Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ.Ανδρέας Χατζησταμάτης, Γονείς των παιδιών,τα παιδιά και οι Νέοι των Συνάξεων μας και Ενορίτες. Μετά το τέλος προσφέρθηκαν σε όλους γλυκίσματα και αναψυκτικά μαζί με τις πολλές ευχαριστίες μας για την παρουσία τους σε αυτήν την «διπλή» ετήσια Ενοριακή Εκδήλωση που μας προέτρεψε σε περισυλλογή,μνήμη,ελπίδα και προσδοκία αλλά έδειξε και  την αγάπη και την στοργή της Ενορίας για τα παιδιά τα οποία κοντά στην Εκκλησία βιώνουν την Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: