Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΣΟ « έφαγε» ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ»


                        « …. Σε τέτοιους μίζερους μνημονειακούς καιρούς, δεν υπάρχει χώρος στην κρατική τηλεόραση για αρχοντιές και « Αρχονταρίκια». Έτσι σχολιάζαμε στο προηγούμενο φύλλο της «Χ» την απόφαση της ΕΡΤ να « κόψει» την εκπομπή  « Αρχονταρίκι»από την ΕΤ1 επί 19 έτη  και ήταν πρώτη σε τηλεθέαση!
            Τώρα μαθαίνουμε από τον ίδιο τον Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, που παρουσίαζε την εκπομπή, ότι «ως αιτιολογία της διακοπής , μετά από πλήθος δικαιολογιών, ανεφέρθη ότι « το περιεχόμενο της συγκεκριμένης θεματολογίας δεν ταιριάζει με το νέο ύφος», το οποίο θέλουν να δώσουν στην κρατική τηλεόραση. Επί πλέον, ενοχλητικό θεωρείται και το « σχήμα», το οποίο έφερε ο παρουσιαστής»!
            Η ήρεμη ανατομία, η ανάλυση, η συζήτηση, ο γόνιμος προβληματισμός, η διατύπωση σκέψεων και προτάσεων για καίρια προβλήματα ενός ευρέως φάσματος, από εγνωσμένου κύρους επιστήμονες, επί 19 ολόκληρα χρόνια, συνέθεταν και χαρακτηρίζονταν από ένα ύφος ασύμβατο « προς το νέο ύφος» που θέλουν να δώσουν στην κρατική τηλεόραση!
            Στο νέο αυτό ύφος η παρουσία του ράσου θα αποτελεί σκάνδαλο και πρόκληση. Γι’ αυτό, και επειδή ο υπεύθυνος της εκπομπής « Αρχονταρίκι» Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος ούτε το ύφος της εκπομπής μπορούσε να αλλάξει, ούτε το ράσο του να αποβάλλει, δεν υπήρχε άλλη λύση για τους « Ταγματάρχες» της ΕΡΤ παρά το « κόψιμο» της εκπομπής. Καλά  έκαναν…! Η « κοινωνία του Μνημονίου», κοινωνία της αθλιότητας και της βαρβαρότητας για να στερεωθεί χρειάζεται μη πολίτες , μη σκεπτόμενους, μη αντιδρώντες, ρομποτάκια. Το « Αρχονταρίκι», με το ύφος του, ήταν άκρως ακατάλληλο για όλους.
            Φυσικά ακατάλληλη είναι επίσης και η μετάδοση της Θ. Λειτουργίας από τη κρατική ραδιοτηλεόραση. Αλλά για τον τερματισμό  και αυτής της μετάδοσης υπάρχει ένα πρόβλημα. Θα πρέπει η κρατική ΕΡΤ συντονισθεί με τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα. Θα είναι προκλητικό να μεταδίδεται η Θ .Λειτουργία από ιδιωτικά κανάλια και να « κόβεται» από τα κρατικά.
            Αλλά ας μη βιαζόμαστε για προβλέψεις!
            « Ταγματάρχες» και « λοχαγοί» των κρατικών συχνοτήτων ψάχνουν και θα βρουν « λύσεις». Εκτός αν ξεσηκωθούμε και απαιτήσουμε εδώ και τώρα να επανέλθει το « Αρχονταρίκι» και να δοθεί στη Δ.Ι.Σ. μία τουλάχιστον ώρα την εβδομάδα, για να επικοινωνεί με το λαό.
            Η επιστολή διαμαρτυρίας της Δ.Ι.Σ προς την ΕΡΤ για το « Αρχονταρίκι» ήταν μια σωστή και επιβεβλημένη ενέργεια, αλλά δεν αρκεί. Απαιτείται εντονότερη αντίδραση και πρόσκληση- πρόκληση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό για επανόρθωση.
            Όμως, και εμείς οι πολίτες επιβάλλεται ν’ αντιδράσουμε πιο μαζικά. Με τηλεφωνήματα, με τηλεμοιότυπα, με το διαδίκτυο, με το ταχυδρομείο να απαιτήσουμε από την ΕΡΤ να επαναφέρει το « Αρχονταρίκι».

            « ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ», ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011  

π.Γ.Στ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα Παπά μου!

Ανώνυμος είπε...

Σωστό θα Συμφωνήσω με τα Γραφόμενα. Το Θέμα Όμως είναι από Εδώ και Πέρα τι Κάνουμε!

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να αντιδρασουμε γιατι εχουμε ξεφυγει εντελως. Μαζικες αντιδρασεις κατα των εθεων.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά από μόνο του το ράσο έκανε την ζημιά.
Φτάσαμε να ντρεπόμαστε να δείχνουμε ως κρατική τηλεόραση το τιμημένο ράσο.Αυτό που έχει δώσει αγώνες για την πίστη και την πατρίδα.
αισχροί.Ποιους φοβάστε αραγε;
τους μετανάστες;
Για να μην προκαλούμε λέει τους μουσουλμάνους που ζουν στην χώρα μας!!!
ΕΛΕΟΣ!!!
Είναι ευπρόσδεκτοι και φιλοξενούμενοι.Θα αλλάξουμε τα ήθη τα έθιμά μας την πίστη μας τα πιστεύω μας επειδή κατοικούν ή μάλλον λαθροκατοικούν εδώ στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και λαθρομετανάστες;
αυτοί πρέπει να προσρμοστούν στα ήθη στην κουλτούρα μας, αλλιώς ας φύγουν.Δεν τους κάλεσε κανείς.