Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Απαλλαγή από τα Θρησκευτικά


          Υπαναχώρησε, βεβαίως ο υπουργός παιδείας κατόπιν αντιδράσεων και μάλιστα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία. Πρέπει όμως μερικοί να αντιληφθούν, πως τέτοιες αλλαγές ξεπερνούν το δικαίωμα μιας οιασδήποτε κυβερνήσεως. Ας διερωτηθούν επιτέλους και ας ρωτήσουν και το λαό, αυτή τη στροφή της παιδείας στην μη χριστιανική κατεύθυνση την εγκρίνει, την αποδέχεται ο κυρίαρχος λαός για τα παιδιά του; Ο άθεος λαϊκισμός της Γαλλίας, που την οδήγησε στη δουλεία του Χιτλερισμού, θα έλθει τώρα και στην ελληνική εκπαίδευση;
          Ψυχροί τεχνοκράτες αγνοούν, πως η έννοια της ελληνορθοδόξου παραδόσεως, δεν είναι δεσμευτική, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το έθνος. Όσοι νομίζουν πως αρκεί να μορφώσουμε ηλεκτρονικούς εγκεφάλους, στηριγμένους σε νανώδεις ηθικούς ώμους, χωρίς σαφή πνευματικό προσανατολισμό, πέφτουν πολύ έξω.
          Η Ελλάδα κοιτίδα του πολιτισμού, μόρφωνε προσωπικότητες και όχι νούμερα. Και ας μην ξεχνάμε και το σχετικό άρθρο του Συντάγματος, που ορίζει ότι «η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και την διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».


          «ΖΩΗ», τ. 295

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην υποχώρησε ο αμόρφωτος υπουργός Παιδείας.
Κόλπο είναι.
Να παραιτηθεί γρήγορα. είναι επικίνδυνος.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο ξεφτίλα θεέ μου να έχουμε υπουργό παιδείας έναν αγράμματο εναν αμόρφωτο έναν αιώνιο φοιτητή.
Αίσχος και ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΘΕΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

ντροπη ρε σεις άθεοι πάτε να τα καταστρέψετε όλα;
αισχος