Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΔΑΝΙΗΛ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ


Του ενορίτης μας κ.Νικολάου Βοϊνέσκου

Χαρακτηριστική είναι η ιστορία του Δανιήλ, ο οποίος ερρίφθη εις τον λάκκο των λεόντων και έμεινε τελείως άθικτος επί μία ολόκληρη νύκτα. Όμως, τα ίδια εκείνα θηρία κατεσπάραξαν αμέσως τους συκοφάντες του, πριν ακόμη φθάσουν εις τον βυθό του λάκκου. Ιδού πως περιγράφει το περιστατικό αυτό η Παλαιά Διαθήκη:
Όπως είναι γνωστόν, ο Δανιήλ, παρά την απαγόρευσιν του Βασιλέως των Περσών Δαρείου, προσηύχετο καθημερινώς εις τον Θεόν. Οι δόλιοι άρχοντες, οι οποίοι παρέσυραν τον Βασιλέα να εκδώσει αυτήν την διαταγή διά να εξοντώσουν τον Δανιήλ πρόδωσαν το πιστό δούλο του Θεού εις τον Δαρείο.
Ο Βασιλεύς ελυπήθη ειλικρινώς και προσπάθησε ολόκληρη την ημέρα να εύρη τρόπον δια να απαλλάξει από την καταδίκη τον Δανιήλ.
Όμως οι πονηροί εκείνοι άνθρωποι του είπαν:
-«Έχε υπόψη σου, βασιλεύ, ότι συμφώνως προς τον νόμο των Μήδων και των Περσών, κανένα διάταγμα, καμία απαγόρευση εκδιδομένη υπό του βασιλέως δεν τροποποιείται.
Τότε ο Βασιλεύς διέταξε και έφεραν τον Δανιήλ και τον έρριψαν εις τον λάκκο των λεόντων. Είπε δε ο βασιλεύς εις τον Δανιήλ:
-Ο Θεός σου, τον οποίον σύ λατρεύεις πάντοτε, αυτός θα σε γλυτώσει από τον κίνδυνο.
Και έφεραν λίθο κα τον έθεσαν εις το άνοιγμα του λάκκου και ο βασιλεύς τον σφράγισε με το δακτυλίδι των μεγιστάνων του, δια να μη γίνει καμία τροποποίηση υπέρ του Δανιήλ… Όταν ήλθε το πρωί και φώτισε η ημέρα, ηγέρθη ο βασιλεύς και έτρεξε εις τον λάκκο των λεόντων. Καθώς δε πλησίαζε εις τον λάκκο, εφώναξε με φωνή ισχυρή:
-Δανιήλ, δούλε του Θεού του ζώντος, ο Θεός τον οποίον σύ πάντοτε λατρεύεις, ημπόρεσε να σε σώσει από το στόμα των λεόντων;
Τότε ο Δανιήλ απήντησε εις τον βασιλέα:
-Βασιλεύ, εις τους αιώνας να ζήσεις. Ο Θεός μου έστειλε τον άγγελόν Του και έκλεισε τα στόματα των λεόντων και τοιουτοτρόπως κανείς από αυτούς δεν με έβλαψε, διότι εγώ έπραξα απέναντι του Θεού μου το ορθό και ευθές. Αλλά και απέναντί σου, βασιλεύ, δεν διέπραξα κανένα σφάλμα.
Τότε ο βασιλεύς δοκίμασε μεγάλη χαρά και διέταξε να τον ανασύρουν από τον λάκκο. Πράγματι τον ανέσυραν από τον λάκκο και τον βρήκαν αβλαβή.
Ο βασιλεύς διέταξε τότε και έφεραν τους άνδρας, οι οποίοι συκοφάντησαν τον Δανιήλ και τους έρριψαν εις τον λάκκο των λεόντων, αυτούς και τα παιδιά των και τας γυναίκας των. Και δεν πρόφθασαν να φθάσουν εις τον βυθό του λάκκου και οι λέοντες τους ήρπασαν και συνέτριψαν όλα τα κόκκαλά των» (Δανιήλ, 6, 14-24).
Από το βιβλίο: «Εφόδιον Ορθοδοξίας» του π. Αντωνίου Γ. Αλεβιζοπούλου.


Υ.Γ.  Αυτή η αληθινή και η καταπληκτική ιστορία μας διδάσκει ότι όσοι αγαπάμε τον Χριστό και αγωνιζόμαστε να τηρούμε τις άγιες εντολές του, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε και κανέναν. Όσο κι αν οι αντίχριστες και σατανικές δυνάμεις πολεμούν με λύσσα και μανία τον Χριστό και την Ορθόδοξη εκκλησία Του, όσο και αν συκοφαντούν και καταδιώκουν τους ορθόδοξους Χριστιανούς, στην πραγματικότητα τίποτε δεν θα καταφέρουν, παρά μόνο να αυτοκαταδικαστούν στην αιώνια κόλαση, αν μείνουν αμετανόητοι. Ο Χριστός ποτέ δεν θα εγκαταλείψει τους πιστούς οπαδούς Του, πάντα θα τους σκεπάζει με την παντοδύναμη χάρη Του και στην αιώνια ζωή θα τους στεφανώσει με το αμάραντο στεφάνι της αιωνίου δόξας και μακαριότητας. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ Κ.ΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σύγχρονο μήνυμα.