Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου

    Με ξεχωριστή λαμπρότητα και με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μαγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου.
Για άλλη μια φορά, όπως συμβαίνει με τις εορτές της Ορθοδοξίας, ο ευσεβής λαός μας εξέφρασε την πηγαία πίστη και ευλάβεια του με κάθε τρόπο στους μεγάλους αυτούς αγίους της Εκκλησίας μας.
    Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής προέστη ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγον στο πολυπληθές εκκλησίασμα. Μεταξύ άλλων αναφέρθη στη θηριωδία του ειδωλολάτρη πατέρα της Αγίας  Βαρβάρας καθώς και στο γεγονός της πίστεως ως γνήσιο γνώρισμα της εν Χριστώ ζωής. Οι Άγιοι ως φίλοι του Χριστού αποκαλύπτουν τον ίδιο τον Χριστό και κάνουν αισθητή την παρουσία Του μέσα στην ιστορική πραγματικότητα. Κατά παρόμοιο τρόπο και οι άλλοι ομιλητές με γλαφυρό τρόπο απεύθυναν λόγους οικοδομής και  παρακλήσεως πνευσμένους από το θησαυροφυλάκιο της θεοφιλούς ζωής των εορταζομένων Αγίων.
    Οφείλουμε λόγους ευχαριστίας προς όλους όσους συνέβαλλαν με τον τρόπο του η καθένας στην άρτια και άψογη εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια του διήμερου ενοριακού εορτασμού.
    Ιδιαίτερα μνημονεύουμε την εκκλησιαστική υμνωδία  υπό τον πρωτοψάλτη του Ι. Ναού μας κ. Δημ. Γαλάνη και τα μέλη του μουσικού χορού «Κλείδα», οι οποίοι με την βυζαντινή μουσική καλλιέπεια που τους διακρίνει δημιούργησαν μια ανεπανάληπτη λειτουργική μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
     Ευχόμαστε στους επαξίους εορταστές των Αγίων μας κάθε ευλογία και χάρη παρά Θεού και με το καλό να εορτάσουμε τα σωτηριώδη γεγονότα που σε λίγο θα κληθούμε από την Εκκλησία μας συνειδητά να συμμετάσχουμε.














Πρωτ. Γερ. Άγγ. Σταν.

          

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου με υγεία, ήταν ένα λαμπρό πανηγύρι.
Βοήθεια οι Άγιοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου με υγεία να εορτάσουμε την ενορία μας.

Ανώνυμος είπε...

χρόνια πολλά, την θεία λειτουργία την είδα από τον Λύχνο, δεν μπόρεσα να έρθω.
Βοήθεια η Αγία Βαρβάρα και ο Άγιος Σάββας.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Ηταν πολύ ωραία και πραγματικά φέτος ζήσαμε το πανηγύρι.
Και του χρόνου εύχομαι!