Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα πρωτ.Γερασιμαγγέλου Στανίτσα




«…Έως εάν έλθει τα αποκείμενα αυτώ, και αυτός προσδοκία εθνών» (Γεν. μβ, 10).

   Στην Π. Δ. υπάρχει μία προφητική εικόνα πολύ εκφραστική. Ο πατριάρχης Ιακώβ στο τέλος της ζωής του ευλογεί τα παιδιά του με την σειρά. Η ευλογία προς τον Ιούδα είναι ξεχωριστή, προφητική. « Ιούδα…. θα έλθει εκείνος, στα χέρια του οποίου θα μαζευτούν οι εξουσίες. Αυτός θα είναι η ελπίδα και η προσμονή των λαών- εθνών». Είναι ο Μεσσίας Ιησούς Χριστός. Ήρθε. Τον ανήγγειλαν οι άγγελοι στους ποιμένες. Γεννήθηκε από την Παρθένο Μαριάμ στο σπήλαιο της Βηθλεέμ. Ανεκλήθη στην φάτνη. Τον προσκύνησαν οι μάγοι. Αυτόν περίμεναν οι Λαοί. Αυτός είναι « η επί γης ειρήνη». Είναι το φως. Είναι «φως εις αποκάλυψιν εθνών», όπως προφήτευσε ο Άγιος Συμεών. Δεν τον δέχθηκαν όλοι. Περισσότεροι τον έδιωξαν. « Εις τα ίδια ήλθε  και οι ίδιοι αυτόν ου παρέλαβον». ( Ιωάν. Α΄, 11)..
     Μέχρι σήμερα οι άνθρωποι περιμένουν την ειρήνη, την αγάπη, το φως. Και όμως είναι ανάμεσά μας, βρίσκονται κοντά μας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Κιβωτός, που φυλάει την ειρήνη και την προσφέρει. Μας προσκαλεί να την ζήσουμε.
    «Δεύτε ίδωμεν πιστοί πού εγεννήθη ο Χριστός… εν Βηθλεέμ της Ιουδαίας».
        Αυτή η μικρή αναφορά στο υπερφυές μυστήριο της θείας
ενσαρκώσεως ας θεωρηθεί ως μία ευχή προς .όλους τους φίλους επισκέπτες  της ιστοσελίδας του Ιερού Ναού μας,  και όχι μόνον, και η προσδοκία των εθνών να γίνει παρηγορία των ψυχών μας.

Με Χριστουγεννιάτικες ευχές

                                      πρωτ. γερ- άγγ. στανίτσας







5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστόν ετεχθη πάτερ!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά πάτερ με Υγεία και χαρά.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο χριστουγεννιάτικο μήνυμα.
Χρόνια πολλά με ευλογίες για την ενορία σας.

Ανώνυμος είπε...

Έτη ευλογημένα παρά τω τεχθεντι Χριστώ.

Και του χρόνοτ με Υγεία αδελφοί και πάτερες.

Ανώνυμος είπε...

χριστός ετέχθη!!!