Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Λεφτά δεν υπάρχουν για την Παιδεία ;


9, 5 εκ. € προβλέπονται για το Σύμβουλο δημοσιότητας!

4 εκ. € για υπηρεσίες δημοσιότητας, προβολής και πληροφόρησης!

12 εκ. € για τις υπηρεσίες συμβούλου υποστήριξης! κ.λπ. κ.λπ.

Σε μια περίοδο που το ονομαζόμενο “πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης”, αποτελειώνει το «κοινωνικού κράτους» και μειώνει δραματικά τις δαπάνες για την παιδεία, το Υπουργείο Παιδείας μέσω του λεγόμενου ΕΣΠΑ (Δ΄ΚΠΣ) σκορπίζει εκατομμύρια ευρώ για δημοσιότητα, προβολή και μελέτες σαν αυτές που γίνονται χρόνια και καταλήγουν στα ράφια.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ του προγράμματος «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει μέσω του ΕΣΠΑ σαράντα τρία εκατομμύρια (43 εκ.) € για την «ενίσχυση της ποιότητας της διαχείρισης» και τη «δημοσιότητα» και την «πληροφόρηση»!

Ορισμένα παραδείγματα:
- 9, 5 εκ. € προβλέπονται για το Σύμβουλο δημοσιότητας!!
- 4 εκ. € για υπηρεσίες δημοσιότητας, προβολής και πληροφόρησης!!
- 12 εκ. € για τις υπηρεσίες συμβούλου υποστήριξης!!
Να και συγκεκριμένα παραδείγματα από προκηρύξεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και που αφορούν προγράμματα του ΕΠΕΔΒΜ, και είναι επιπλέον από τα παραπάνω κονδύλια:
• Επιχειρήθηκε να συνταχθεί το πολυνομοσχέδιο αντί 96.000 €, πράγμα το οποίο ακυρώθηκε, ευτυχώς.
• Πραγματοποιήθηκε μελέτη για τις δυνατότητες αναβάθμισης της διοίκησης της εκπαίδευσης, ενόψει των αλλαγών που θα γίνουν στη Διοίκηση και στην Αυτοδιοίκηση. Για να συνταχθεί, λοιπόν, η μελέτη προβλέπονται 70.000 € για 3 μήνες. Πρόκληση.
• Εκπόνηση μελέτης για ένα ενιαίο πλαίσιο ποιοτικής αναβάθμισης της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, για 90 μέρες 70.000 €. Πρόκληση.
• Για τον σύμβουλο αξιολόγησης προβλέπεται αμοιβή 300.000 €. Εδώ βρίσκεται και μια πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Αμοιβή 300.000 € για δύο χρόνια ή όποτε τελειώσουν τα λεφτά!! Αυτό είναι σα να λέει κάποιος «πάρε τα λεφτά και φύγε»…. Πρόκληση.
• Σύμβουλος επικοινωνιακής στρατηγικής: 270.000 € για τα πρώτα χρόνια και 180.000 για τα επόμενα. Πρόκληση.
• Τεχνικός σύμβουλος για την υποστήριξη συγχώνευσης των φορέων του Υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή για να συγχωνευτούν, παραδείγματος χάρη, ο ΟΕΠΕΚ, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το ΚΕΕ, πρέπει να έχουμε έναν σύμβουλο ο οποίος σε 90 μέρες θα μας πει πώς θα γίνει και θα πάρει 70.000 €. Πρόκληση.
• Σχέδιο δράσης για την υλοποίηση νέας εθνικής στρατηγικής για τη διά βίου μάθηση. Θα αμειφθεί με 100.000 € για 70 μέρες. Πρόκληση.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι Αννούλα, διάλυσέ τα όλα , μην αφήσεις τίποτα.
Η Μπίντελμπεργκ να είναι καλά να σε στηρίζει και να σε βγάλει πρωθυπουργό. Αυτόδεν θέλεις ; Γι' αυτό δεν έχεις πουλήσεις την πατρίδα σου και την θρησκεία σου ;

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους δοσίλογους πολιτικούς όλων των κομμάτων για το σπουδαίο έρφο εθνικής προδοσίας και μειοδοσίας.
Χειρότερους δεν θα μπορούσαμε να βρούμε.
Εύγε εις ΄παντας.
Ιδίως δε σε Τζέφρευ, Αννούλα και Θαλίτσα Δραγώνα. Το τρίο της καταστροφής έφτασε.