Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοκλήτεια 2012




Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών

κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


            Μ ’ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων ξεκινούν τα Πρωτοκλήτεια 2012. Επί τη ενάρξει αυτής της περιόδου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας σε σχετικό άρθρο του στον « Εκλησιολόγο» δίνει το στίγμα του νοήματος και της πνευματικής αξίας της αποστολικής αυτής εορτής του Αγ. Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.
            Πολλά και  ενδιαφέροντα είναι όσα αναφέρει ο Μητροπολίτης μας στο προεόρτιο άρθρο του. Μεταξύ άλλων γράφει:
            «….. Πιστεύω, ότι όλοι οι πατρινοί έχουν συναίσθηση αυτού του μεγάλου χρέους έναντι του Θεού και του Αγ. Ανδρέου και της συνείδησης της ευθύνης έναντι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, το οποίο χωρίς την πίστη στον αληθινό Θεό τον Οποίο εκήρυξε ο Πρωτόκλητος Απόστολος, διαγράφεται ζοφερό. Ιδιαίτερα σήμερα που τόσα προβλήματα μαστίζουν τη χώρα μας, το κήρυγμα του Απ. Ανδρέου είναι επίκαιρο. Είναι κήρυγμα μετάνοιας, αγάπης και σωτηρίας……
            Χαιρόμαστε ιδιαίτερα διότι ο Λαός μας συμμετέχει ενεργώς και με την παρουσία του  δίδει ένα μήνυμα ζωής και ενότητας, αλλά και τήρησης της πατροπαράδοτης ημών πίστεως……….
            Γι’ αυτό προσκαλούμε άπαντας σε συμμετοχή στους εορτασμούς, οι οποίοι άρχισαν την 4ην Νοεμβρίου 2012. Πιστεύομε ότι στην Πάτρα τον μήνα Νοέμβριο θα σημάνει πνευματικός συναγερμός και θ’ αρχίσει μία πνευματική πορεία η οποία θα καταλήξει στην εορτή της μνήμης του Αγ. Ανδρέου, όταν η Εκκλησία των Πατρών μαζί με τις ουράνιες δυνάμεις θα τιμήσει τον Άγ. Ανδρέα».
            Συμμετέχοντες κι εμείς στις προγραμματισμένες πανηγυρικές εκδηλώσεις   ευχόμαστε ο φετινός εορτασμός να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Και το πιστεύουμε αυτό, γιατί η παρουσία του νέου Μητροπολίτη μας θέρμανε και αναβάθμισε όλα τα εκκλησιαστικά πράγματα της Μητροπόλεως μας σε θαυμαστό επίπεδο.
            Καλό εορτασμό.

            Πρωτ. Γερ. Σταν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: