Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Μαζί με τους Αγίους
30 Νοεμβρίου, Αγ. Ανδρέου του Πρωτοκλήτου

ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ

            Ο πρώτος που κάλεσε ο Χριστός από τους ψαράδες της Γαλιλαίας για να τον αναδείξει απόστολο και κήρυκα του Ευαγγελίου είναι ο Ανδρέας, του οποίου η Εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη στις 30 Νοεμβρίου.
            Ο πρωτόκλητος Ανδρέας είναι αδελφός του πρωτοκορυφαίου Πέτρου, γιος του Ιωνά από τη Βηθσαϊδά. Δύο μεγάλες ελληνικές πόλεις συνδέονται με την αποστολική δράση του αποστόλου Ανδρέα. Στην Πάτρα μαρτύρησε με σταυρικό θάνατο και μάλιστα με το κεφάλι προς τα κάτω. Παρ’ όλο που ο Ανδρέας, σαν ψαράς, ήταν ένας απλός άνθρωπος, όμως δεν έπαυε να έχει πνευματικά ενδιαφέροντα, να είν’ από κείνους, που ερευνώντας στον Μωυσή και τους άλλους Προφήτες, περίμεναν την εκπλήρωση των επαγγελιών δια τον Μεσσία.
            Στην Πάτρα στον ομώνυμο Ναό του υπάρχει η χαριτόβρυτος κάρα του και τεμάχιο του σταυρού πάνω στο οποίο σταυρώθηκε και στην Κεφαλλονιά υπάρχει το πέλμα του Αγίου στην Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς.

            π. γ. στ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ.

Τα όρια δεν είναι τιμωρία, αλλά "φράχτης" που προστατεύει τα παιδιά

Τι είναι τα όρια; Γιατί υπάρχουν; Ποια η διαφορά με την τιμωρία και  πώς βάζουμε όρια στη συμπεριφορά των παιδιών; Βάζοντας όρια ...