Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

"Η Πομαντική της Εκκλησίας στην εποχή των μνημονίων"

Απόσπασμα από την εισήγηση
του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

            « …Έχουμε χρέος να σταθούμε επάξια στις απαιτήσεις των καιρών και να  υπερασπισθούμε τα ιερά και τα όσια του Γένους μας. Είναι απαίτηση του Λαού μας. ΄Εχει κρεμαστεί από τα χείλη μας. Πρέπει με την γνήσια ευγενική ελληνική φωνή μας να σταθούμε στο ίδιο βάθρο με τους ήρωες Κληρικούς που διεδέχθημεν, ειδ’ άλλως θα πέσωμε, ή μάλλον θα μας κατεβάσουν, ως μη δυναμένους να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών…. Ο Λαός τώρα μας θέλει κοντά του, θέλει να αρθρώσουμε λόγο, να υπερασπιστούμε τα πνευματικά αλλά και τα βιοτικά του δικαιώματα. Τα εγκλήματα που έχουν διαπραχτεί σε βάρος του Λαού είναι μεγάλα και είναι φύσεως πλέον πνευματικής γι’ αυτό και αφορούν άμεσα την Εκκλησία».
            Σε άλλο σημείο είπε: «Η Εκκλησία πολλάκις έσωσε το Γένος. Τώρα και πάλι, αυτός ο τόπος έχει την ανάγκη της Εκκλησίας. Τώρα που ο Λαός πονάει και υποφέρει η Εκκλησία καλείται να συσπειρώσει τα τέκνα της». Και παρακάτω: «Πιστεύω», είπε ο Σεβασμιώτατος, «ότι σήμερα ο Ορθόδοξος ελληνικός Λαός, μετά από αυτή την Σύνοδο της Ιεραρχίας, περιμένει από μας, λόγο αποκαλυπτικό, παραμυθητικό αλλά και καταγγελτικό για τα πραγματικά αίτια της κρίσεως. Περιμένει συγκεκριμένη στρατηγική αντιμετώπισης της καταστάσεως και στον πνευματικό και στον γενικότερο τομέα. Πιστεύω ότι θα δώσωμε στο ποίμνιο μας αυτή την αναψυχή. Το αξίζει και του το χρωστάμε».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ- ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ             Σήμερα, πενήντα μέρες μετά το Πάσχα, γιορτάζουμε την Πεντηκοστή η οποία υπενθυμίζ...