Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Καθημερινά σήματα πορείας
          «Ει τις υμάς ευαγγελίζεται παρ’ ό παρελάβετε ανάθεμα έστω» (Γαλ. 1,9)

        Την αλήθεια του Θεού την κηρύττουν οι άνθρωποι της Αλήθειας. Την ορθόδοξη πίστη κρατεί και διδάσκει η Εκκλησία του Χριστού. Εν τούτοις υπάρχουν πάντοτε και ψευδοδιδάσκαλοι που νοθεύουν την διδασκαλία της πίστεως και επιδιώκουν ν’ αποπλανήσουν τα λογικά πρόβατα της ποίμνης του Χριστού.
          Το έργο τους είναι σκοτεινό και αντίθετο προς το πνεύμα του χριστιανικού ευαγγελίου, καταστροφικό και ολέθριο για τους πιστούς. Γι’ αυτό ο απ. Παύλος δεν διστάζει να τους αναθεματίσει. Ένα είναι το ευαγγέλιο του Χριστού. Μία η ορθή πίστη και διδασκαλία. Είναι εκείνη που παρέδωσαν οι άγιοι Απόστολοι και γραπτά και προφορικά ως ιερά παρακαταθήκη στην Εκκλησία του Χριστού, η οποία την αρχή και την συνέχεια της απ’ αυτούς.
       Κάθε άλλη αντίθετη διδασκαλία, είναι διδασκαλία πλάνης, διασπαστική προσπάθεια του σώματος του Χριστού, το οποίο είναι η Εκκλησία. Γι’ αυτό απαιτείται άγρυπνη προσοχή, ώστε οι χριστιανοί να μη πέφτουν θύματα της προπαγάνδας τέτοιων διδασκάλων της πλάνης.  

 Πηγή: Δ. Γ. Παναγιωτόπουλου, «Από την Πηγή της Αλήθειας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Η Βόρειος Ιρλανδία και η «Βόρειος Μακεδονία»

Η Βόρειος Ιρλανδία και η «Βόρειος Μακεδονία» Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου             Έναν από τους λαούς που θαυμάζω είναι ...