Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η Φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ενορίας μας κατά την πασχαλινή περίοδο

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ



ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ 


            Εντυπωσιακή ήταν κι  εφέτος η φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ενορίας μας κατά την περίοδο του Πάσχα για τους απόρους και ενδεείς συνανθρώπους μας.
            Από ενωρίς είχαμε προετοιμάσει τους πιστούς για το χρέος που έχουμε ως χριστιανοί απέναντι στις ευπαθείς ομάδες της Ενορίας μας και η προσπάθεια αυτή απέδωσε θαυμαστά αποτελέσματα. Συγκεντρώθηκαν υλικά αγαθά για να διανεμηθούν στις εμπερίστατες οικογένειες για το πασχαλινό τραπέζι όπως γίνεται κάθε χρόνο.
            Ειδικότερα διενεμήθη  μεγάλη ποσότητα κρέατος -350 κιλά- αρίστης ποιότητας, τρόφιμα, τυρί, λάδι, τσουρέκια, γάλα, λιχουδιές κ.α. καθώς και χρηματικό ποσό προερχόμενο από το προϊόν τού εράνου του Πάσχα και συνεισφορά του φιλόπτωχου Ενοριακού ταμείου.
            Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, που παρά την κρίση που μαστίζει τους πάντας, οι ευλαβείς ενορίτες μας φιλοτιμήθηκαν να προσφέρουν από το υστέρημά τους με ιλαρή καρδία, για να γιορτάσουν το Πάσχα εκείνοι οι συνάνθρωποί μας που στερούνταν ακόμη  τα απαραίτητα και αναγκαία.
            Είναι παρήγορο το γεγονός, ότι η χριστιανική αγάπη δεν εγκατέλειψε ακόμα τον κόσμο και οι πιστοί μας αντιλαμβάνονται την αξία της προσφοράς προς τον πλησίον. Οι άνθρωποι αυτοί δεν χαίρονται όταν απολαμβάνουν μόνοι τα αγαθά τους, αλλά παραχωρούν από την αγάπη τους και τον τίμιο ιδρώτα τους, μέρος απ’ αυτά προς τον πάσχοντα αδελφό για να χαίρονται χαρά μεγαλύτερη.
            Ευχόμαστε και ευχαριστούμε, και εκ μέρους των αδελφών που απόλαυσαν την αγάπη των προσφερόντων τα δώρα της αγάπης, ο Θεός να τους χαρίζει εκατονταπλασίονα, υγεία και κάθε ευλογία.
            Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γατί υπάρχουν ακόμη άνθρωποι του Θεού που με την καρδιακή αγάπη τους γλυκαίνουν τη σκληρότητα της ζωής και επουλώνουν τα τραύματα του πόνου και της ανέχειας των πονεμένων αδελφών μας.


Με Αναστάσιμες ευχές

Το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας


            π. γ. στ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ακόμα μια φορά στην ενορία σας για την τεράστια αυτή προσπαθεια που κανετε.

Εύγε!

Ανώνυμος είπε...

Διαφάνεια...!

Συγχαρητήρια.