Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ι.Μ.Αγ.Γερασίμου Κεφαλληνίας



Ψάχνοντας, αγαπητοί φίλοι, στα παλιά συρτάρια της πατρικής μου οικίας στα Χαλιωτάτα Κεφαλληνίας, ανάμεσα στα άλλα παλιά και οικογενειακά, βρήκα και την επίσημη πρόσκληση της Ι.Μ.Κεφαλληνίας για την θεμελίωση του Νέου Ι.Ν. Αγ.Γερασίμου στα Ομαλά. Ένα όραμα του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Προκοπίου, το οποίο τα ανθρώπινα πάθη των Κεφαλλήνων δεν τον άφησαν να το δει ολοκληρωμένο. Έφυγε πικραμένος και αδικημένος σ’ ενα Νοσοκομείο των Αθηνών, χωρίς όμως να κρατά κακία σε κανέναν. Έδειξε πνευματικότητα ασύλληπτη, ακόμα και για Μητροπολίτες. Και άλλοι αδικήθηκαν σαν τον Μακαριστό Προκόπιο, όμως ουδέποτε απαίτησε την αποκατάστασή του, ούτε ίδρυσε συλλόγους συμπαράστασης, ούτε έβγαλε εφημερίδα, ούτε δημοσίευσε άρθρα και καταγγελίες στις εφημερίδες υπερασπιζόμενος την θέση του, την οποία τόσο βάναυσα και άδικα του αφαίρεσαν. Έδειξε καρτερία, υπακοή και υποταγή στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, αν και άδικες, και ποτέ δεν καταφέρθηκε εναντίον όσων είχαν εμπλακεί στην υπόθεσή του. Ας είναι. Ο Θεός να τον αναπαύει και να εύχεται και για μας τους αμαρτωλούς.
Αυτά τα λίγα μου ήρθαν στο μυαλό βλέποντας το δίπτυχο της πρόσκλησης και επισκεπτόμενος για άλλη μια φορά με την οικογένειά μου και την οικογένεια ενός εκ των αδελφών μου την Ι.Μ.Αγ.Γερασίμου, προσκυνώντας το άφθαρτο σώμα του.

Χ.Γ.Στ.
















9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του Μακαριστού μητροπολίτου κυρού Προκοπίου. Άνθρωπος άγιος και ταπεινός, δίδαξε με το παραδειγμά του.
Ας όψονται εις όν εξεκέντησαν.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες φωτογραφίες .
Πώς και βάλατε πρόσωπα ; Συνήθως δεν βάζετε πρόσωπα, μόνο τοπία.
Αλλαξε κάτι ;

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλος ηγέτης ο Προκόπιος, αδικημένος.
Κανείς Αρχιεπόσκοπος δεν κοίταξε το πρόβλημα του.
Εφυγε αδικημένος από την ζωή.
Είχα την μεγάλη ευλογία να πάρω την ευχή του ώρες πριν αφήσει τον μάταιο κόσμο.
Απλός,ταπεινός με μεγάλη υπομονή και με χριστιανική αγάπη υπέμεινε τα βάσανα τις αδκίες τις συκοφαντίες των συμπατριωτών του.
Ομως τώρα είναι κοντά στον Θεό και τους έχει συγχωρέσει όλους...
Μακάρι να πρεσβεύει και για εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Πω...Πω....Πω....ευλογημένη οικογένεια.
Πολύ ωραία παιδάκια.
Να ζήσουν..
Την ευχή του αγ.Γερασίμου να έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλος ηγέτης.
Κρίμα που οι κεφαλονίτες δεν τον κατάλαβαν ποτέ...

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες φώτο.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ανάρτηση, γεμάτη ζωντάνια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τον αναπαύσει.
Την ευχή του να έχουμε.Κάθε ευλογία στην οικογένεια του Χ.Γ.ΣΤ.

Ανώνυμος είπε...

1 Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ. 2 Ο ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΗΚΕ. ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟ Κ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΩΣ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΘΩΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΙΝΕ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΚΑΤΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ-ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΛΠ ΕΙΧΑΝ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ....