Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Ελπιδοφόρες προοπτικές

            Με αφορμή την επιτυχή παρουσία του Φεστιβάλ Νεολαίας Ιερών Μητροπόλεων Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου στο αμφιθέατρο ΑΤΕΙ Πατρών, νοιώθουμε ένα κύμα αισιοδοξίας να πλημμυρίζει τις καρδιές μας, σε σχέση με το σημερινό κατάντημα της νεολαίας μας.
            Ο θεσμός αυτός του Φεστιβάλ Νεολαίας έρχεται να μας αποκαλύψει μια άλλη εικόνα που επικρατεί στην ποιμαντική της Νεολαίας των Ιερών Μητροπόλεων της πατρίδας μας και γενικότερα το νεανικό έργο που ασκείται με υπευθυνότητα από τους υπευθύνους Νεότητας των Ιερών μας Μητροπόλεων.
            Αυτά που συμβαίνουν είναι ελπιδοφόρα σημεία που μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον, διότι η Εκκλησία διαθέτει ένα υγιές  λήμμα ανάμεσα στο πλήρωμα της, τη Νεολαία της, το οποίο φλέγεται και οραματίζεται, αγωνίζεται για να προβάλλει ένα άλλο ήθος, το ήθος της μακραίωνης ελληνορθόδοξης παράδοσης μας.
            Τι να πρωτοπεί κανείς παρακολουθώντας αυτές  τις ενθουσιαστικές και πρωτοποριακές εκδηλώσεις των χριστιανών νέων που παρακολουθήσαμε το απόγευμα του Σαββάτου ! Πάνω από πεντακόσια παιδιά σε δέκα οκτώ σύνολα και για πέντε και πλέον ώρες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους χορεύοντας, τραγουδώντας και ψάλλοντας αποκαλύπτοντας το σοβαρό και σιωπηρό και σε βάθος ποιμαντικό νεανικό έργο των Ι. Μητροπόλεων.
            Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και στα παιδιά για την αξιέπαινη και ελπιδοφόρα παρουσία τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο, ο οποίος έχει ανάγκη από τέτοιες αισιόδοξες παρουσίες.
            Δεν μπορούμε όμως να μην τονίσουμε και το αξιοθαύμαστο ενοριακό έργο της Ιεράς Μητρόπολης μας με τις ποικίλες δραστηριότητες που παρουσίασε. Το ανύσταχτο ενδιαφέρον και ο ζήλος της ποιμαντικής φροντίδας και αγάπης για τη νεότητα του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ αποδίδει εύχυμους και χειροπιαστούς καρπούς. Και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί η τοπική μας Εκκλησία βρίσκεται στο δρόμο της πνευματικής και ποιμαντικής ανασυγκρότησης  και ανάτασης, που εκφράζεται μέσα από ένα αξιόλογο και ποικίλο ποιμαντικό έργο.
            Επίσης αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολις μας και ιδιαίτερα στον πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χρύσανθο Στελλάτο, υπεύθυνο του Γραφείου. Για τις φιλότιμες προσπάθειες που κατάβαλλε αυτός και οι συνεργάτες του για την επιτυχή παρουσίαση του προγράμματος του θεσμού αυτού.
            Πάντως αυτό είναι ένα καλό ξεκίνημα της νεολαίας του τόπου μας που μας γεμίζει αισθήματα αισιοδοξίας για καλύτερες προοπτικές για το μέλλον της κοινωνίας μας.

π. Γ. Στ.

           

Δεν υπάρχουν σχόλια: