Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Μακάρι να γίνει ο χωρισμός Εκκλησίας και κράτους!


 Μητρ.Μεσογαίας Νικόλαος

Μακάρι να ελευθερωθεί η Εκκλησία από τον εναγκαλισμό της με το Κράτος. Τίποτα δεν της προσφέρει.
Όταν το Κράτος, την ήθελε την Εκκλησία, τότε του ήταν απαραίτητη και εξαιρετικά ωφέλιμη! Τώρα που βαδίζουμε σε χωρίς Θεό κοσμική προοπτική, δεν υπάρχει κανένας λόγος να διεκδικεί η Εκκλησία κάτι από αυτή τη σχέση. Διότι, αντί αυτή να μπολιάζει το κρατικό σύστημα με πνεύμα -αφού αυτό δεν θέλει κάτι τέτοιο- εκκοσμικεύεται και πνευματικά αποδυναμώνεται η ίδια.
Χάνουμε και την τελευταία ελπίδα μας. Η Εκκλησία πρέπει να μείνει αυτό που είναι για να κρατήσει ανόθευτο αυτό που της εμπιστεύτηκε ο Θεός, αυτό προς το οποίο όλοι μας προσβλέπουμε: την Αλήθεια της!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pes ta re fileeeeeeeee

Ανώνυμος είπε...

Η σιωπή των Παπικών
http://niksotiropoulos.blogspot.com/2011/05/blog-post_18.html

pylaros είπε...

Μακάρι να γίνει κι αυτό, ο χωρισμός εκκλησία κράτους, όπως στα περισσότερα πολιτισμένα κράτη.

Εδώ στις ΗΠΑ όταν είσαι, όταν λέγεσε Greekamerican σε αντπροσωπεύει αυτομάτος η αρχιεπισκοπή Αμερικής, αυτή καλούν στις διάφορες επετείους της αμερικής για να αντιπροσωπεύσει τους Ελληνοαμερικανούς.

Ακόμα και το σύστημα Ελληνοαμερικανικής παιδείας, η ελληνική γλώσσα διδάσκεται κάτω από την ομπρέλα της αρχιεπισκοπής!

Για όνομα του Θεού!
Δεν είμαστε σε εποχή του κρυφού σχολίου,

Οι λειτουργόί της θρησκείας μας, με τους λειτουργούς της γλώσσας μας της εκαπίδευσής μας είναι δυο αντικρουόμενα συμφέροντα...
Μέχρι εδώ!!!

Χαιρετισμού από Νέα Υόρκη

Γαβριήλ,
εκ Πυλάρου Κεφαλληνίας

Ι. Ν. Αγ.Βαρβάρας-Οσ. Σάββα είπε...

κ.Γαβριήλ,

Μακάρι να μπορρούσε η Εκκλησία με το κράτος να συνεργαστούν αρμονικά. Από την στιγμή όμως που το επίσημο κράτος δεν θέλει, η Εκκλησία οφείλει να συνεχίσει να λειτουργεί μόνη της. Αυτό πιστεύω είναι το πνέυμα του Μητροπολίτου Μεσογαίας, όπως τον έχω ακούσει και από κοντά.
Ίσως να λειτουργήσει καλύτερα μακριά από την κηδεμονία του κράτους. Ίσως να χρειαστεί και η Εκκλησία να αποτινάξει την δημοσιουπαλληλική της νοοτροπία.

Πολλούς χαιρετισμούς στην Νέα Υόρκη. Σας εχουμε στις προσευχές μας.

Ανώνυμος είπε...

Άκρως Ενδιαφέρον.

Margie είπε...

Δυστυχώς ή ευτυχώς έρχεται ο καιρός που ο δρόμος που θα επιλέγουμε να βαδίσουμε στην κοινωνία θα είναι ή του καλού ή του κακού. Η ενδιάμεση κατάσταση έχει αρχίσει να εξαφανίζεται... Θα κυνηγηθούμε ως χριστιανοί, γι' αυτό χρειαζόμαστε αμέριστο θάρρος, σύνεση και ταπεινοφροσύνη.