Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

"Οι αόρατοι εισβολείς"




ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

          Ομιλία με θέμα: «ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ
         

     Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και ώρα 6 μ. μ. στην αίθουσα ομιλιών του Πνευματικού Κέντρου μίλησε ο π. Γερασιμάγγελος Στανίτσας , εφημέριος του Ι. Ναού, με το ενδιαφέρον πνευματικό θέμα «ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ» (Οι Λογισμοί). Πρόκειται για το πρόβλημα των λογισμών που προσβάλλουν επικίνδυνα την πνευματική ανάπτυξη του πιστού και προσπαθούν ν’ ανακόψουν την πορεία του προς τον Θεό.
          Έγινε αναφορά στην έννοια και την εμφάνιση των λογισμών- πρόκειται για μεταπτωτικό φαινόμενο- στα στάδια και στην  εξέλιξη τους κατά τους πατέρες- κυρίως πέντε, ( της επίθεσης του πειρασμού, του συνδυασμού, της συγκατάθεσης, της αιχμαλωσίας, του πάθους) καθώς και για τη νικηφόρα αντιμετώπιση τους με τα πνευματικά όπλα που μας χάρισε η  εμπειρία των αγίων πατέρων, των δασκάλων της πνευματικής ζωής.
          Προσευχή, νηστεία, άσκηση, εξομολόγηση, Θ. Κοινωνία, μελέτη του λόγου του Θεού και του βίου των Αγίων είναι τα πιο αποτελεσματικά όπλα στον αγώνα κατά των αοράτων εισβολέων στο νου και την καρδιά.
          Όσο πιο πνευματικός είναι ο τρόπος της ζωής μας τόσο ευκολότερα  μπορούμε ν’ αποκρούσουμε τους αόρατους εχθρούς μας που επιβουλεύονται την πνευματική μας πορεία. Το καλό και το κακό, η καλή και η κακή ζωή  εξαρτάται από τους καλούς ή τους κακούς λογισμούς που κυοφορούνται στο νου και στην καρδιά μας.
          Μετά την ομιλία όλοι οι ακροατές  προσήλθαν στην αίθουσα καφέ όπου προσφέρθηκε πλούσιο απογευματινό ετοιμασμένο από την αγάπη των κυριών που διακονούν ανιδιοτελώς τις εκδηλώσεις αυτές. Τις ευχαριστούμε για τους κόπους  και τις φροντίδες  τους.
          Οι εκδηλώσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία στους ενορίτες μας να χαρεί ο ένας την παρουσία του άλλου και να νοιώσουν την εκκλησιαστική θαλπωρή που καλλιεργεί και προσφέρει η Ενοριακή μας κοινότητα.

Πρωτ. Γερ. Στανίτσας 




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια.

Ήταν μια εξαιρετική ομολία.

Ανώνυμος είπε...

Καλή προσπάθεια μπράβο πάτερ.