Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η ψηλάφηση του Θωμά...συνεχίζεται



     Εκτός από τον Απ. Θωμά και οι άλλοι μαθητές του Χριστού έδειξαν σημάδια δυσπιστίας. Βέβαια ο Θωμάς ήταν πιο δύσπιστος, αλλά επειδή η δυσπιστία του δεν είχε δόλο αλλά προέρχονταν από ανθρώπινη αδυναμία, ο Χριστός του επέτρεψε την ψηλάφηση του Σώματός του.
   Το ενδιαφέρον είναι ότι η ψηλάφηση αυτή συνεχίζεται στο Σώμα του Χριστού, που είναι η Εκκλησία. Ο κόσμος αναζητεί να βρει αν η Εκκλησία είναι αληθινή ή όχι. Αν έχει ακόμη τους ήλους στο σώμα της. Δηλ. αν αγαπά και αν έχει πόνο για τα παιδιά της. Αν είναι λιτή, ασκητική και αληθινή. Και όταν ο κόσμος τη βρίσκει, ενθουσιάζεται και ομολογεί: Ο Κύριος μου και ο Θεός μου.
    Όταν όμως δεν την βρίσκει έτσι, αλλά αντί για αλήθεια βρίσκει διπλωματία και αντί για ενότητα διχόνοια, τότε σκανδαλίζεται και απογοητεύεται. Και τότε έρχεται πάνω μας ο φοβερός ευαγγελικός λόγος: «Δι’ υμάς βλασφημείται το όνομα μου εν τοις έθνεσιν».
      Πόσο θα είχε αλλάξει ο κόσμος αν οι άνθρωποι που μας ψηλαφούν διαπίστωναν ότι είμαστε σωστοί χριστιανοί! Τότε σίγουρα θα ομολογούσαν την σωτήρια ομολογία ότι βρήκαν τον Κύριό τους και Θεό τους. Δηλ. τη σωτηρία τους.

γ.
             

Δεν υπάρχουν σχόλια: