Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Καθημερινά σήματα πορείας«Έγειρε ο καθεύδων και ανάστα εκ των νεκρών, 
και επιφαύσει  σοι ο Χριστός» (Εφεσ. 5, 14)

          Ανέστη ο Κύριος και ανέστησε όλους εμάς. Μας άνοιξε και έδειξε το δρόμο προς μια νέα ζωή, η οποία χαρακτηρίζεται από τη δόξα και την ωραιότητα της Αναστάσεως. Έκανε Αυτός εκείνο που δεν μπορούσαμε να κάνουμε εμείς οι αμαρτωλοί άνθρωποι. Αλλά τώρα μας καλεί να κάνουμε κάτι που αρμόζει στα μέτρα μας και στη θέληση μας. Μας καλεί να ξυπνήσουμε από τον ολέθριο ύπνο της αμαρτίας. Μας προκαλεί ν’ αναστηθούμε από τους νεκρούς, δηλ. να επιχειρήσουμε να πάρουμε τη γενναία απόφαση να διακόψουμε κάθε σχέση με το κακό παρελθόν μας. Ν’ αφήσουμε κάθε αμαρτωλή συνήθεια. Ν’ απαρνηθούμε ό, τι είναι αντίθετο προς το θέλημα του Θεού.
       Αυτό είναι το καθήκον μας, το συμφέρον μας. Και το πράγμα δεν είναι ακατόρθωτο. Διότι την άγνοιά μας και την αδυναμία μας θα δυναμώσει ο Κύριος που είναι ο νικητής του θανάτου. Με τη δική του καθοδήγηση και βοήθεια ο νεκρωμένος από την αμαρτία άνθρωπος ζωντανεύει και γίνεται ικανός να ζήσει μία νέα ζωή και να πράττει το θέλημα του Θεού.

Πηγή: Δ. Γ. Παναγιωτόπουλου. «Από την Πηγή της Αλήθειας» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ

Μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις στην καθημερινότητα του ζευγαριού είναι η ανάγκη να προχωρήσουν τα μέλη του σε συμβιβασμό, όταν δι...