Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Με επισημότητα ο διήμερος εορτασμός των Αγίων της ενορίας μας








Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα γιορτάσθηκε κι εφέτος εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Βαρβάρας και του οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, 4  και 5 Δεκεμβρίου, προστατών της ενορίας μας.
          Ο ορθόδοξος λαός μας δεν χάνει την ευκαιρία στη μνήμη κάθε εορταζομένου Αγίου να εκδηλώνει αυθόρμητα την πηγαία ευσέβεια του. Έτσι και τώρα πλήθη πιστών που ευλαβούνται τους Αγίους μας, προσήλθαν από όλα τα σημεία της πόλης  για να προσκυνήσουν τις άγιες εικόνες, ν’ ανάψουν το κεράκι τους και ν’ αποθέσουν τις ταπεινές προσευχές τους.
       Την κυριώνυμη ημέρα  λάμπρυνε την εορτή μας με την  παρουσία του η Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο οποίος προΐστατο της λειτουργικής συνάξεως με τη συμμετοχή αδελφών συμπρεσβυτέρων, εν μέσω πλήθους πιστών που είχαν κατακλύσει ασφυκτικά τον Ιερό Ναό και έξω απ’ αυτόν.
          Την ενοριακή μας εορτή τίμησαν εφέτος με την παρουσία τους ο κ Δήμαρχος Πατρέων κ. Δημαράς συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. κ. Σιγαλό, Στανίτσα Χαρ., Μασαρά και Βαφέα κ. ά.
          Μετά τη Θ. Λειτουργία όλοι οι επίσημοι με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες κ. λ. προσήλθαν στην αίθουσα  του πνευματικού μας κέντρου όπου προσεφέρθη ένα πλούσιο παραδοσιακό κέρασμα.
`        Η προσκυνηματική προσέλευση των πιστών συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ δεν παράλειψαν και οι δάσκαλοι των σχολείων της ενορίας μας να οδηγήσουν  τους μαθητές τους στον Ι. Ναό για να προσκυνήσουν την Αγ. Εικόνα και να μετάσχουν της εορταστικής χαράς.
        Πάντως τους συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία τους αυτή και τους επαινούμε.
        Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους εργάσθηκαν και προσέφεραν για την άρτια προετοιμασία και οργάνωση της εορτής μας ευχόμενοι κάθε ευλογία και όλα τα αγαθά του Θεού.

Πρωτ. Γερ.-Αγγ. Στανίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: