Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Μητροπολιτικά


ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ


Στις 23 Δεκεμβρίου στη διοικητική δομή της Ι. Μητροπόλεως μας επήλθε μια σημαντική αλλαγή. Μία αποχώρηση και μία νέα τοποθέτηση. Απεχώρησε από τη θέση του πρωτοσύγκελου ο επί πολλά έτη υπηρετήσας π. Συμεών Χαντζής, καθηγούμενος της Ι. Μ. Γηροκομείου, και τοποθετήθηκε ο παν. Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, καθηγούμενος κι αυτός της Ι. Μ. των Αγ. Πάντων Τριταίας Αχαΐας.
Ο απερχόμενος πρωτοσύγκελος π.Συμεών για πολλά χρόνια γνώριμος, συμπαθής και αξιαγάπητος από κληρικούς και πιστούς, άφησε, οικεία θελήσει, μία ζηλευτή και αξιομίμητη εκκλησιαστική διακονία στην ευαίσθητη και υπεύθυνη θέση όπως είναι αυτή του πρωτοσύγκελου.
            Ιεροπρεπής κληρικός, πράος, προσηνής, καταδεκτικός, ηπίων τόνων, ευγενής, συνετός. Και όλα αυτά τα γνωρίσματα τα τροφοδοτούσε η μεγάλη αρετή της ταπείνωσης, η όποια τον χαρακτήριζε σ’ όλα τα επίπεδα της ζωής του.
            Διακόνησε την Εκκλησία στην επιτελική αυτή θέση με αθόρυβο τρόπο. Ποτέ δεν άφησε να εννοηθεί, ότι έπαιρνε την αξία του από τη θέση του. Απεναντίας  με την όλη  ζωή του, το ήθος και την παρουσία του, την καλλώπιζε και  εξύψωνε το επιτελικό αυτό διακόνημα. Γι’ αυτό και απολάμβανε την αποδοχή και το σεβασμό τόσο των δύο μητροπολιτών που συνεργάσθηκε, όσο και από τους κληρικούς της Μητροπόλεως μας.
            Η αποχώρησή του πράγματι μας αιφνιδίασε και μας λύπησε.
            Αλλ’ όμως ο αντικαταστάτης του, π. Αρτέμιος, μας χαροποίησε, γιατί το αλάνθαστο κριτήριο του Σεβ. Μητροπολίτη μας επέλεξε τον κατάλληλο για την κατάλληλη θέση. Ο π. Αρτέμιος «εσυλήθη» από τον Μητροπολίτη μας ήδη από την αρχή της επισκοπικής παρουσίας του στην Ι. Μ. Πατρών και μεταξύ των άλλων συνεργατών του εξέλεξε και τον αγαπητό και συμπαθή ιερομόναχο ως συνεργάτη  στις διοικητικές υπηρεσίες της Μητροπόλεως μας, ήδη  και ηγούμενο της Ι. Μ. Αγ. Πάντων.
            Το νεαρό της ηλικίας δεν πρέπει να μας προβληματίζει, γιατί οι νέοι έχουν οραματισμούς, δυναμικότητα, προοπτικές που όταν τίθενται κάτω από  πνευματική καθοδήγηση, μπορούν ν’ αποδώσουν καρπούς και ανέλπιστα αποτελέσματα.
            Εξ άλλου το εκκλησιαστικό και ανεπίληπτο ήθος του πατρός, τα τυπικά και ουσιαστικά του προσόντα και  μέχρι τώρα σεμνή ιερατική του παρουσία αποτελούν μια εγγύηση για θετική και αποδοτική διακονία.
            Συγχαίρουμε  εκ βαθέων και ευχόμαστε καλή και ώριμη διακονία.
            Πρόθυμοι για συνεργασία στο κατά δύναμη.
           

            Πρωτ. Γερ. Στανίτσας   

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά πάτερ.

Καλή δύναμη σε όλα!

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!!!