Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι μπορούν να δουν το Χριστό




          
 Ο Ιησούς Χριστός δέχεται στο φτωχικό Του σπίτι τους πρώτους επίσημους επισκέπτες. Οι ποιμένες ήταν οι επισκέπτες της καρδιάς, της λαχτάρας. Οι μάγοι ήταν οι επισκέπτες της διανοήσεως. Ο Ιησούς φανερώθηκε στους ποιμένες με αγγελική αποκάλυψη. Και στους μάγους με το άστρο του ουρανού. Και Τον προσκύνησαν. Ο Ιησούς ικανοποίησε την άδολη αναζήτησή τους.
            Ο Ιησούς δεν κρύβεται. Όπου κι αν βρίσκεται, μπορεί να κανείς να Τον ανακαλύψει και να Τον δει. Αρκεί μόνο να Τον αναζητεί όπως οι ποιμένες και οι μάγοι. Οι Ιουδαίοι, αργότερα επειδή δεν θα Τον αναζητούν, δεν θα Τον ανακαλύπτουν, αν και ο Ιησούς  θα βρίσκεται νύχτα- μέρα κοντά τους. Θα Τον βλέπουν. Θα Τον ακούν και δεν θα Τον βρίσκουν. Οι Μάγοι ήλθαν «από Ανατολών». Από μακρινές ανατολικές χώρες, ζητώντας τον Ιησού και Τον  βρήκαν.
            Ο Ιησούς θα φανερώνεται σ’ όσους Τον αναζητούν και θα παραμένει κρυμμένος σ’ όσους δεν Τον ποθούν. Μόνο όσοι ριχθούν στη μεγάλη περιπέτεια της αναζητήσεως του Ιησού θ’ απολαύσουν τη χαρά των ποιμένων και των μάγων, θα δουν το παιδίον Ιησούς!
Το Σωτήρα τους.

Πηγή: Θεοφ. Επισκόπου Ευθυμίου  Στύλιου. «Εκείνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: