Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Εύγε στους αστυνομικούς!




Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα με ένα παιδάκι 17 μηνών , το οποίο πνιγόταν από ένα κομμάτι πατάτας το οποίο του είχε σταθεί στο λαιμό.

Το παιδί σώθηκε χάρη στην βοήθεια δύο αστυνομικών, οι οποίοι προσέτρεξαν αυθόρμητα και κατ' αρχήν οδήγησαν γρήγορα το αυτοκίνητο με το παιδί στο νοσοκομείο, ενώ κάνοντάς του την ειδική λαβή κατάφεραν να αποκολληθεί το κομμάτι της πατάτας και να σωθεί από βέβαιο πνιγμό.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας συγχαίρει τους δύο αστυνομικούς για την πράξη τους. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:
"Μέσα στην δύσκολη οικονομική και αξιακή κρίση που βιώνουμε ως χώρα κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση να προσφέρουν στην κοινωνία. Και ευτυχώς είναι πολλοί.
Μεταξύ αυτών δυο συνάδελφοι μας, ένας παλιός Ζητάς με μεγάλη προσφορά, ο ΔΙΑΣ-9 Αρχιφύλακας ΚΑΠΠΟΣ Ανδρέας και ένας νέος άνθρωπος που δεν χάνει ευκαιρία να προσφέρει και πρόσφατα βραβεύτηκε με τον τίτλο του Τροχονόμου της χρονιάς, ο Τ-32 Υπαρχιφύλακας ΠΑΤΕΝΤΑΣ Κωνσταντίνος, χθες 6/12/2013 και περί ώρα 22:00 προσέτρεξαν αυθόρμητα, συνόδευσαν ΙΧ αυτοκίνητο που μετέφερε ένα 17μηνο παιδάκι που πνιγόταν από κομμάτι πατάτας που είχε καταπιεί και είχε ήδη «μελανιάσει».
Στην συνέχεια οι ίδιοι οι Αστυνομικοί το έσωσαν από βέβαιο πνιγμό με σχετική λαβή πρώτων βοηθειών, μπροστά στους αλλόφρονες γονείς του, φτάνοντας στο Νοσοκομείο.
Να σημειώσουμε ότι και οι δυο Αστυνομικοί με προσωπική τους πρωτοβουλία έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα πρώτων βοηθειών και διάσωσης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς τους συναδέλφους τους που μας έκαναν υπερήφανους άλλη μια φορά με τις πράξεις τους. Εύγε."

Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: